Luft til Vand Varmepumper

Sidst opdateret 22. maj 2021

Står du og skal skifte eller finde varmekilde til hjemmet, er en varmepumpe en rigtig god løsning og med en luft til vand varmepumpe får du både opvarmet brugsvand, radiatorer og gulvvarme.

Hvis du tænker, at det virker som en dyr løsning, kræver det blot et hurtigt regnestykke for at se, at det hurtigt kommer til at give sorte tal på bundlinjen, når du vælger en luft til vand pumpe i dit hus. Læs med videre, når vi kommer med dette samt forklarer nærmere om luft til vand varmepumper.

Luft til vand varmepumper kan være dyrt…

Det er en meget dyrere løsning at koble en varmepumpe til vandet, men besparelse kan blive enorm, hvis du har olie eller gas og ønsker at bibeholde dine radiatorer.

Herunder kan du læse mere om fordele og ulemper samt se mere om nogle af de løsninger der findes.

 

[products-compare ids=”284,295,296″ atts=”scop,udetemperatur,type1,energimaerke”]

Fordelene ved luft til vand varmepumper

Selv om der er en udgift på 40.000 – 90.000kr i forbindelse med køb og installering af en pumpe af denne slags, vil det betyde en stor besparelse for dig i mange år frem. Der kan nemlig skæres 50 – 60% af dine udgifter, hvis du hidtil har fyret med olie eller gas.

Har du på den anden side brugt el til opvarmning, kan din besparelse ende med at ramme 70% og med en pumpe, der let holder op til 20 år, giver det et klækkeligt overskud på bundlinjen.

Herudover behøver du, når pumpen er installeret ikke at bekymre dig om vedligeholdelse, for det klarer pumpen helt selv. Det eneste den kræver er et årligt servicetjek.

Selv om en luft til vand pumpe kører på el, vil den generere 4x så meget energi som den bruger og så er den yderst miljøvenlig.

Få 3 tilbud på varmepumper tilsluttet vand

Hvad er en luft til vand varmepumpe?

Denne form for pumpe er en billig og miljøvenlig erstatning for eksempelvis oliefyret. Den fungerer ganske simpelt ved at omdanne varmen i luften udenfor til varme i det vand, der cirkuleres rundt i radiatorerne eller gulvvarmerørene i huset.

For dig, der har et oliefyr eller bruger el til at opvarme huset med vil der være rigtig store besparelser at hente. Selve forbruget vil med besparelser tjene pumpen ind på omkring 4-6 år alt efter husets størrelse og herefter vil besparelsen fortsætte og være ’money in the bank’ for dig i forhold til dine tidligere udgifter.

Før du investerer i en luft til vand varmepumpe er der nogle ting du skal huske at tjekke.

Det er vigtigt, at dit hus er ordenligt isoleret hele vejen igennem også i loftet. Er det ikke tilfældet skal du overveje at få styr på isoleringen inden du investerer i en varmepumpe, for mangelfuld isolering vil have en negativ virkning på de forventede besparelser og effektiviteten af varmepumpen.

Det er også vigtigt, at dit hus har en så lav fremløbstemperatur som muligt, både hvis der er tale om centralvarme og gulvvarme eller centralvarme og radiatorer, for jo højere fremløbstemperaturen er, des lavere bliver besparelsen.

Sådan fungerer en luft til vand varmepumpe

En luft til vand varmepumpe består af to dele, en indedel og en udedel.

Udedelen bliver oftest monteret i en boks udenfor huset. Den fungerer som en form for ventilator, der trækker luften udefra ind gennem den del af pumpen, der opvarmer luften – en varmeveksler. Luften opvarmer den kølemasse, der efter opvarmning føres ind gennem vandbeholdere og opvarmer vandet, hvorefter massen føres ud igen og opvarmes på ny. Det opvarmede vand føres nu gennem husets radiatorer eller gulvvarmerør.

Både indedelen og udedelen arbejder ved hjælpe af el, men som før beskrevet er den energi pumpen laver omring 4x så stor som den, den forbruger, så det vil hurtigt kunne ses på elregningen.

Få 3 tilbud på varmepumper tilsluttet vand

Installation af en luft til vand varmepumpe

Du må ikke selv installere denne form for varmepumpe, men skal i stedet hyre en VVS’er til at klare arbejdet for dig. Skal du have fjernet din gamle varmekilde som en del af arbejdet, er det vigtigt, at det bliver gjort efter reglerne omkring dette. Forhør dig derfor grundigt og find en, der har erfaring indenfor området til at hjælpe dig. For at få det bedste tilbud, er det altid oplagt at søge tilbud fra 3 forskellige håndværkere/VVS’ere, så du ikke bare vælger det første og bedste.

Normalt vil det tage et par dage for en erfaren VVS’er at installere pumpen og få den op at køre. Derfor skal du forvente at være helt uden varme og varmt vand i omkring en dag.  Når først pumpen er oppe at køre, skal den bare passe sig selv, det årlige servicetjek undtaget.

Få altid hjælp til montering – Så er du sikret

Når du har valgt at det er en luft til vand varmepumpe du skal have så er det vigtigt at du får den rigtige hjælpe og rådgivning. Vi anbefaler at du tager kontakt til en autoriseret installatør eller endnu bedre får forskellige tilbud da der kan være mange penge at spare. Herunder kan du helt gratis og uforpligtende modtage 3 tilbud

Få 3 tilbud på varmepumper tilsluttet vand

Ulemper ved en luft til vand varmepumpe

For det første er det en dyr investering at købe og få installeret en luft til vand varmepumpe. Men som skrevet ovenfor er det en investering, der langt tjener sig selv ind igen og giver overskud.

Det er også vigtigt, at dit hus er gearet til pumpen inden den bliver installeret. Isoleringen er det vigtigste, men radiatorerne og rørene skal også kunne rumme de mængder vand, der skal cirkuleres.

Kan de ikke det, er du nødt til at udskifte dem, for at få den optimale effekt af pumpen.

Til sidst kan udedelen larme lidt, hvilket betyder, at du skal være opmærksom på, hvor du vælger at placere den i forhold til huset og naboerne.

5 kommentarer til “Luft til Vand Varmepumper”

  1. Hello would you mind letting me know which hosting company you’re using? I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you recommend a good internet hosting provider at a honest price? Cheers, I appreciate it!

    Svar
  2. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious what all is required to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web smart so I’m not 100 positive. Any tips or advice would be greatly appreciated. Thank you

    Svar

Skriv en kommentar