Isolering af loft

Sidst opdateret 22. maj 2021

Den bedste løsning når det kommer til isolering i huset er loft og tag, da varmen søger opad, er taget og loftet det vigtigste element, hvor isoleringen skal være i god stand. Rigtig mange huse har i dag kun 100mm isolering på loftet og så fosser varmen så at sige ud. Ingen grund til at fyre for gråspurvene, når det er så let at sikre bedre indeklima og økonomi.

Afhængigt af hvordan dit tag er bygget kan det være en større eller mindre arbejdsopgave at isolere. Er der fri adgang til et uudnyttet loftsrum, er det en ret nem opgave at isolere selv. Hvis isoleringen sidder i tagfladerne i et udnyttet tagrum eller stueetage med loft til kip, vil det være et større projekt at efterisolere taget. Inden du begynder at efterisolere anbefaler vi at du tager kontakt til dit forsikrings firma og informere dem om at du har til hensigt at efterisolere dit hus.

Vi anbefaler også at du benytte fagmænd til at udfører isolering. Dels er det hurtigt tjent hjem, samt at du er sikret at din forsikring dækker, hvis der er fejl, der senere viser sig.

Lovkrav for efterisolering af tag og loft

Ved større renoveringer eller ændringer i tag eller loft, er der et lovkrav om at efterisolere dit tag så U-værdien overholdes i forhold til bygningsreglementet, i disse tilfælde er der krav på efterisolering, hvis du skifter eller ændre følgende:

  • Tagdækningen, spær og loftsbeklædning
  • Tagkonstruktionen
  • Tagdækning, tagsten og tagpladerFor mere information anbefaler vi bygningsreglementet som findes her

Fordele ved isolering af loft

Et af de mest effektive steder at isolere er dit loft. Vi ser ofte at ældre huse ikke udnytter loft isolering, som så går glip af varme og en billigere varmeregning, blot fordi der ikke er tilstrækkelig isolering eller isoleringen ikke er effektiv nok. Selv de mest trænge rum i huset kan blive isoleret, så undersøg om dit hus udnytter sit loft isolering til det maksimale.

Undersøg din isolering

Det kan anbefales at undersøge din isolering ved hjælp af et inspektionskamera, da det ofte er svære steder at tilgå som f.eks loftet, hulmuren og krybekælderen. Du vil kunne se om der er fugt ved hjælp af et inspektionskamera. Du kan også se om isoleringen er lagt korrekt eller om den er fugtskadet samt om der mangler vindpap. Vi anbefaler en fagudlært isolatør, som kan give dig nogen gode råd til din loft isolering, for at få det bedste resultat til din bolig.

De forskellige materialer

Isoleringsmåtter og isoleringsruller er generelt gode til at isolere med og er nemme at håndtere. Isoleringsrullerne er nemmere at lægge uden at der opstår utætte samlinger, hvor kulden kan trænge ind.

Løst isoleringsgranulat kan være en god løsning, dog kan det være et problem, hvis du har revner og huller i loftet, disse skal repareres først, før du kan begynde at blæse isoleringsgranulat ud på dit loft. De er dog både hurtigere og mere tæt og dermed har det end bedre isoleringsevne.

Det mest almindelig brugte isoleringsgranulat er mineraluld, men der findes andre sorter som f.eks. papiruld, perlite og glasuld m.m. Papiruld er brandbehandlet og har den laveste Lambda værdig og er dermed blandt bedste isoleringsmaterialer.

Forøg værdien på din bolig

Skal du til at sælge din bolig, var det nok måske en ide at få isoleret din bolig, da det kan få boligen til at øge i værdi for minimale udgifter og loft isolering tager som regel kun én dag at udføre ved hjælp af professionelle fagfolk som kan give dig gode råd så du får et godt resultat.

Hvad koster loft isolering?

Det afhænger af hvor stor opgaven er, men som regel omkring 10.000-30.000 afhængig af materialer og størrelse. Ved at effektivt isolere dit loft kan du spare rigtig mange penge hvert år på varmeregningen. Når opgaven er fuldført, vil det holde den varme luft inde og den kolde luft ude, så du får et meget bedre indeklima i din bolig.

Det vigtigste er ikke prisen, men din besparelse og dermed hvor hurtigt du kan tjene din investering hjem igen. Du kan bruge vores beregnere til at finde ud af om det kan svarer sig for dig. Beregnerne finder du her

Hvordan virker 3byggetilbud?

Se denne korte video og find ud af hvordan det virker når du gennem os modtager 3 forskellige tilbud på din opgave. Se hvordan du holdes i hånden hele vejen igennem processen.

Kilder og referencer
Energitjenesten.dk
Energistyrelsen
Byggeri Og Energi

Skriv en kommentar