Isolering af krybekælder

Sidst opdateret 15. marts 2022

Er dit hus ikke isoleret godt nok i kælderen, kan der forsvinde op til 30% af varmen ned i kælderen og videre ud til fulglene, så du mister både energi og varme fra huset. Isolering af krybekælder giver en tør krybekælder der holder fugt, skimmelsvamp og insekter væk.

Krybekælderen i sig selv har ikke nogen praktisk funktion udover at løfte huset fra den kolde jord og fugt. Som regel finder du ventilationshuller i huset sokkel, som sørger for at ventilere kælderen. Konsekvensen er, stuegulvet kan føles koldt om vinteren.

Disse huller må dog ikke blokeres da de sørger for at holde kælderen tør og huset sundt. Når du efterisolere skal du være opmærksom på fugtbalancen i huset.

Fugt i kælderen kan undgås ved at sørge for ventilationsåbninger for hver 6 meter ydervæg og med en åbning på mindst 150 cm2. Ventilationerne skal placeres mindst 100 mm over terræn. Der kan også være vandrør, der skal isoleres, når du nu er igang med at isolere krybekælderen.

Efterisolering

Som regel skal krybekælderen efterisoleres, hvis dit hus er ældre end 10 år, eller isoleringen udgør 50 mm. Er dit hus under 10 år gammelt, er der ofte slet ikke ikke behov for ny isolering, da isoleringen allerede er up to date.

Er din krybekælders isolering optimal?

Krybekælderen bør være tilstrækkelig isoleret, hvis isoleringslaget udgør 150 mm. Er din isolering mindre, som f.eks. 50 mm, er det en rigtig god ide at supplere med et lag ekstra, så du kommer op på de 150 mm isolering. Inden du sætter ny isolering ovenpå de gamle, skal du lige undersøge om den gamle isolering er i orden, inden du sætter ny isolering på. Når du efterisolere din kælder bør du også etablere en dampspærre på den varme side af konstruktionen. Bliver dampspærren placeret forkert kan det forårsage fugt og kondens i kælderen. Det er vigtigt du ikke dækker ventilationshullerne til.

Isolerings måder

Du kan isolere din krybekælder både oppefra og nedefra, vi anbefaler at gøre det nedefra hvis du har mulighed for det, da det er nemmere og billigere end at gøre det oppefra, hvor du er nød til at fjerne hele dit gulv.

Isolering nedefra

Den nemme og billige løsning er at isolere nedefra, ved at montere isoleringsmåtter på krybekælderens loft. Bemærk det kan være svært at komme til pga. Den lave højde i krybekælderen.

Isolering oppefra

Man kan også fjerne det eksisterende gulv, hvis du samtidig skal have nyt gulv. Det kan være svært at komme til i krybekælderen, da der ofte er lavt til loftet, det kan dog være besværligt da man skal have alle gulvbrædderne af, men dette kan gøres i etaper. Dette er den dyre løsning frem for at gøre det nedefra.

Billigere strømregning hvert år

Du slipper for en masse træk og kulde fra kælderen samt du slipper for en dyr elregning, så gå igang idag og vi hjælper dig med 3 gode tilbud fra de bedste fagfolk på området!

Hvordan virker 3byggetilbud?

Se denne korte video og find ud af hvordan det virker når du gennem os modtager 3 forskellige tilbud på din opgave. Se hvordan du holdes i hånden hele vejen igennem processen.

Kilder og referencer
Energitjenesten.dk
Energistyrelsen
Bolius
Byggeri Og Energi

3 kommentarer til “Isolering af krybekælder”

Skriv en kommentar