Haven

[Haven er for rigtig mange mennesker det foretrukne tilholdssted, når vejret tilsiger det, eller endda også, når vejret måske ikke er så oplagt til udendørsaktiviteter. Her på siden finder du alt fra gør-det-selv tips til havearbejdet, diverse informationer og generelt en masse god læsning til dig, som elsker at være i haven.

For den sande haveentusiast

Nogle nyder at arbejde hårdt i haven ved at slå græs eller måske slå hækken, når den blomstrer. Andre ønsker i stedet at ”nusse” lidt mere om tingene. Dette kunne eksempelvis være ved udplantning af fine forårs- eller efterårsblomster, tilklipning af buske eller noget helt tredje. Mens nogle blot foretrækker at kunne nyde haven, blomstringen og de naturlige toner uden at beskæftige sig alt for meget med den praktiske del, der også hører med.

Hvad enten du er mest til det ene eller til det andet aspekt, så kan det nok ikke underkendes, at haven for de fleste husejere udgør et væsentligt element i hjemmet. For hvem nyder ikke at kigge ud på smukke blomster og træer, når de kigger ud af deres køkkenvindue? Og hvem nyder ikke at se børnene lege tagfat eller spille fodbold i selvsamme have?

Det skal du vide om havens blomster

Ligesom inden for hjemmets fire vægge, kræver haven også vis omtanke, førend den kan fungere helt optimalt. Det er f.eks. relevant at tænke børnenes leg ind, når du beslutter dig for, hvor bede og buske skal placeres. Samtidig er det også en stor fordel at gøre sig bevidst om, hvilke planter, træer og blomster, som er de bedste for dig, og som samtidig passer til årstiden.

Det kan dog være svært at vide f.eks. hvilke blomster, der blomstrer hvornår, samt hvornår man f.eks. bedst bør udplante sine vintergækker, påskeliljer, sommerblomster og andre blomster.

Dette kan du imidlertid læse meget mere om her på siden under kategorien ”Haven”. Her bliver du blandt andet guidet til, hvordan du kan få blomstrende bede hele året rundt. På den måde er du fri for at se på kedelig og tør jord dele af året.

Hækken – kransen om det hele

Denne kategori indeholder desuden også guidance vedrørende hækken. For de fleste er hækken en nødvendighed for at afskærme mod f.eks. naboer og andre forbi kørende generelt.

Vi guider dig derfor igennem, hvilke hække, som du med fordel kan investere i til villakvarteret eller til indkørslen. Samtidig får du indsigt i, hvilken hæk, der er lettest at holde, eller hvilken hæk der giver allermest læ. På den måde får du de allerbedste forudsætninger for at vælge den bedste hæk for dig, dit hjem og din families udeliv.

Stauder og frugttræer skaber hygge i haven 

Mangler du inspiration til dine nye staudebede? Så kan du også tage den helt med ro. Inspirationen finder du hos os. Her kan du læse om forskellige typer af stauder. Dette tæller blandt andet pæoner, stokroser, lupiner m.fl.

Det er desuden enormt skønt at have friske krydderurter eller frisk frugt i haven. Derfor har vi også taget højde for, at du her på siden kan gøre dig lidt klogere på frugttræer og -buske.

Du kan blandt andet læse helt generelt om, hvordan man dyrker sådanne frugttræer og -buske. Herudover kan du læse specifikt om forskellige typer af både træer og buske. Dette gælder f.eks. æble- og pæretræer samt brombær- og hindbærbuske.

Med inspiration herfra, kan du forhåbentligt få den viden, du behøver, således at du kan vurdere, om du ønsker frugttræer eller frugtbuske i din have – og i givet fald, hvilke typer, du foretrækker bedst.

En fagprofessionel kan hjælpe dig hele vejen

Fælles for alle kategorierne er, at de naturligvis udstyrer dig med en masse inspiration til, hvordan du kan gøre haven lidt ekstra lækkert. Imidlertid kan det dog være svært at finde ud af, hvordan og hvorledes alting kan hænge sammen i din have. Samtidig er det et større projekt, både omfangsmæssigt og tidsmæssigt, hvis du f.eks. skal have lavet noget om i din have.

I den forbindelse kan det derfor være en rigtig stor fordel for dig at søge hjælp hos en professionel inden for faget. Dette kan eksempelvis være en anlægsgartner, som kan give dig gode inputs samt eksempelvis hjælpe med selve anlægning af en ny have.

Så er det større haveprojekter, som du ikke selv kan overskue anbefaler vi altid at du indhenter flere gratis tilbud på din haveopgave. På den måde kan du sammenligne de tre tilbud og gøre dig bevidst om, hvilket tilbud, der passer allerbedst til dig. Ved at indhente tilbuddene online, sparer du både tid og ressourcer på at lede efter de bedste og billigste fagprofessionelle, som kan hjælpe dig med din haveopgave.

Så mangler du lidt inspiration til haven samt tips og tricks, så er du havnet det rette sted!