Guide til at sikre den bedste hygiejne i køkkenet

, Guide til at sikre den bedste hygiejne i køkkenet

Sidst opdateret 17. november 2022

Hygiejnen bør være i top i hele hjemmet, men særligt ét rum stiller høje krav til hygiejnen – nemlig køkkenet. Det er nemlig her, at du håndterer fødevarer, som du og din familie gerne skal kunne nyde med største velbehag uden at skulle frygte for at blive syge.

For at sikre god hygiejne i køkkenet er det ikke nødvendigt at gøre grundigt rent hver dag. Mindre kan faktisk gøre det. Nedenfor får du fire konkrete tips til at øge hygiejnen i køkkenet.

#1 Køb en berøringsfri affaldsspand

Ingen mennesker kan undvære en affaldsspand, da vi helt naturligt vil komme til at producere en stor mængde affald i form af emballage fra fødevarer, avispapir og meget mere. I disse tider, hvor affaldssortering i den grad er kommet på dagsordenen, er det faktisk nødvendigt med mere end én affaldsspand (alternativt kan du købe en affaldsspand med flere rum).

En affaldsspand er som hovedregel ikke den mest hygiejniske genstand i hjemmet, da du rører ved låget mange gange i løbet af en dag, og i mange tilfælde vil dine hænder måske ikke være helt rene. Dette findes der heldigvis en løsning på – en berøringsfri affaldsspand. Ved at købe en skraldespand med sensor slipper du helt for at røre spanden, når du skal smide noget ud.

#2 Anskaf dig også en berøringsfri sæbedispenser

Inden for berøringsfrie produkter til køkkenet findes der også berøringsfrie sæbedispensere. Disse sæbedispensere har mange af de samme fordele som de berøringsfrie affaldsspande. Sæbedispensere med sensorer er ikke kun guld værd for personer, der lider af funktionsnedsættelser, men også for personer, der ønsker at øge hygiejnen. En sådan sæbedispenser er nemlig et langt mere hygiejnisk alternativ til en normal sæbedispenser.

#3 Skift viskestykket ud én gang om ugen

Dit viskestykke kan hurtigt blive til én stor bakteriebombe, hvis du bruger det igen og igen uden at skifte det ud. Det vil ofte se rent ud, men det kan potentielt være spækket med bakterier. Bakterier, der i værste fald kan gøre dig syg.

Af ovenstående grund bør du skifte dit viskestykke ud én gang om ugen.

#4 Opbevar mad i lukkede bokse eller bøtter

Sidst, men ikke mindst, så er det en rigtig god idé at opbevare mad i lukkede bokse eller bøtter. Hvis du opbevarer din mad i plastikposer, så er der en unødig stor risiko for, at der kommer møl og bananfluer. Sådanne dyr er ikke ligefrem med til at øge hygiejnen, så forebyg problemet ved at opbevare dine madvarer forsvarligt. Hav bl.a. dette in mente ved opbevaring af mel, ris og flormelis.

28 kommentarer til “Guide til at sikre den bedste hygiejne i køkkenet”

 1. Hello! Do you know if they make any plugins to help
  with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.
  If you know of any please share. Many thanks! You can read similar text
  here: Sklep internetowy

  Svar
 2. Hello there! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
  I’m trying to get my site to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
  If you know of any please share. Cheers! You can read similar
  art here: Scrapebox List

  Svar
 3. Jene Interaktion mit glorreichen sex bw online ist etwas absolut Exquisites. Ihre Lebendigkeit und Freundlichkeit zaubern jeden Austausch zu einem unvergesslichen Moment.

  Svar
 4. I will right away seize your rss as I can’t in finding your e-mail subscription link or e-newsletter service. Do you have any? Kindly allow me recognise in order that I may subscribe. Thanks.

  Svar
 5. Howdy! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my site to
  rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good
  gains. If you know of any please share. Kudos! You can read similar
  text here: Escape room

  Svar
 6. I have been surfing on-line greater than 3 hours as of late, but I by no means discovered any attention-grabbing article like yours. It’s lovely price enough for me. Personally, if all site owners and bloggers made good content as you did, the web will probably be much more useful than ever before!

  Svar

Skriv en kommentar