Hulmursisolering

Sidst opdateret 25. november 2021

Hvis du vil have en billigere varmeregning om vinteren, kan det anbefales at få tjekket om dit hus er blevet hulmursisoleret, det kan ofte gøres for billige penge. Tit er det ældre huse fra før 80’erne som ikke har hulmursisolering. Det kan også være dit hus er hulmursisoleret men isoleringen er sunket eller nedbrudt, hvilket gør at dit hus er sårbart overfor kulde og fugt udefra, i dette tilfælde råder vi dig til at få en ekspert på området til at kigge på skaderne og se hvad der er bedst for dig i dette tilfælde.

Hvad koster en hulmursisolering? Beregn selv prisen

Det kommer an på hulmurens størrelse men det anslås at koste mellem 10.000 og 30.000 kr. En typisk pris ligger på 15.000 med arbejdsløn inkluderet for et hus på ca. 120 m2. Du vil allerede første år kunne spare afhængigt af din varmekilde, 10.000 kr for hvert år, dvs. isoleringen har allerede tjent sig ind på 2-3 år.

Pris på hulmursisolering

Beregn din forventede pris på hulmursisolering og få svaret med det samme. Det tager under ét minut og er gratis og helt uforpligtende.

Du får svar på: 

✔ Din besparelse på varmeregningen
✔ Pris på hulmursisolering
✔ Tilbagebetalingstiden
✔ Anbefaling

Beregn pris på hulmursisolering
Hvor stort er dit hus i m² ?

Hvilken isolering har du nu?

Hvordan opvarmer du huset?

Beregn pris

Energistyrelsen anbefaler
Energistyrelsen anbefaler at forbedre isolationen, som det første da det er her der er flest penge at spare. Det er ligeledes der, hvor pengene tjenes hurtigst hjem igen. Når du hulmursisolerer kan du oftes have tjent din investering hjem på blot 1-3 år.
Beregningen tager ikke højde for etage byggeri eller 1 sal. Der regnes efter et gennemsnit, hvor standard vinduer fratrækkes størrelsen på din bolig m2

Gradage:
Det er DMI, der står for målingerne af de udvendige døgnmiddeltemperaturer, og derefter Teknologisk Institut der beregner graddage tallene. Dette har stået på siden 1936. Det graddagetal der bruges er beregnet som et gennemsnit hen over en 40 års periode. Det nuværende graddagetal er 2906.

Rentabilitet/tilbagebetalingstid:
I bygningsreglementet 7.4.2, stk. 1 skrives bl.a. følgende:
Rentabel varmeisolering skal foretages i forbindelse med ombygning og ændringer af bygningsdele eller efter isolering.

Det kan ifølge betale sig at efterisolere, hvis din besparelse (i kroner) gange efterisoleringens levetid delt med investeringen er større end 1,33. '; Hulmursisolering forventes at holde i 40 år';

Rentabilitet/tilbagebetalingstid:
Vores beregninger er lavet på baggrund af isolering med enten papiruld eller polystyren, da disse to har den laveste lambda værdi og dermed bedste isolering, samt at det er velkendt og velafprøvet

Kilder:
Energitjenesten.dk
Energistyrelsen
Bolius
Byggeri Og Energi

Du bør bruge en fagudlært på området

Det kræver erfaring og specialudstyr at kunne undersøge og få isoleret din hulmur. Jeg anbefaler anbefaler at tage kontakt til en energirådgiver, konsulent eller byggesagkyndig på området, som kan vejlede dig og give dig gode råd om hulmursisolering til dit hus. En termografisk undersøgelse af huset, kan vise hvor problemet ligger og hvordan problemet bedst bliver løst ved hjælp af isolering.

Hvad er en hulmur?

En hulmur er det sted mellem formur og bagmur som har et hulrum, altså den yderste og inderste del af muren. Begge mure er selvbærende, men er tilsluttet indmurede bindere, enten ståltrådsbindere eller faste bindere i form af mursten eller lignende for at holde sig på plads. Jo tykkere din hul mur er, jo bedre isoleringslag kan du få installeret i din hul mur.

Har jeg en hulmur?

Du kan selv undersøge om din hulmursisolering er tæt, men vi anbefaler klart at du får en ekspert på området til at hjælpe dig, først skal du have undersøgt om du har en hulmur i din ydervæg, det kan du gøre ved at se på husets arkitekt tegninger, du kan også se om din væg er muret og hvis den er 24 cm eller mere er der en stor chance for at du har et hulrum i din ydervæg, og jo tykkere den er, jo bedre isolering kan blive installeret i din væg for mere besparelse.

Den bedste løsning for dit hus

Hulmursisolering kan oftest være den bedste og billigste løsning, da det ikke kræver et større projekt at få hulmursisolering i sit hus og det kan oftest gøres på en dag, pengene du bruger på hulmursisoleringen vil oftest være tjent ind igen indenfor 3-5 år, det vil også forøge værdien på dit hus og du vil spare miljøet for en masse CO2.

Hvordan virker 3byggetilbud?

Se denne korte video og find ud af hvordan det virker når du gennem os modtager 3 forskellige tilbud på din opgave. Se hvordan du holdes i hånden hele vejen igennem processen.

Kilder og referencer
Energitjenesten.dk
Energistyrelsen
Bolius
Byggeri Og Energi

6 kommentarer til “Hulmursisolering”

 1. Hey! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to
  get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains.
  If you know of any please share. Cheers! I saw similar blog here:
  Backlink Portfolio

  Svar
 2. I would like to thank you for the efforts you have put in penning this website.

  I’m hoping to check out the same high-grade blog posts from you in the
  future as well. In fact, your creative writing abilities has encouraged me to get my own site now 😉

  Feel free to surf to my homepage vpn coupon 2024

  Svar
 3. Hi there! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some
  targeted keywords but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share.
  Thank you! You can read similar blog here: Backlinks List

  Svar

Skriv en kommentar