Sidst opdateret 22. maj 2021
Aircondition er meget mere end charterferieluksus
Vi tror fejlagtigt, at en aircondition kun er nødvendigt, når det er meget varmt udenfor, og man ikke kan opholde sig i huset, fordi det er så varmt. Mange foretrækker især at have deres aircondition til at køre om aftenen og natten når de skal sove, da det er mere behageligt at trykke sig under dynen end at drukne i sved i løbet af natten.
Men airconditions har mange forskellige egenskaber, nogle som vi danskere også oftere kan få brug for end vi tror, og ikke bare om sommeren, når det danske sommervejr viser sig fra en sjælden god side og belønner os med temperaturer tæt på 30 grader.
Læs med her, når vi gør dig klogere på aircondition til hus.
Få tilbud på en varmepumpe med Aircondition her
Aircondition til huset
Den mest almindelige form for aircondition herhjemme er til bilen. Vores bil bliver ofte ualmindelig varm at opholde sig i, særligt hvis den har været parkeret i solen i en længere periode om sommeren. Ligeledes er det rart at kunne få varmet hænderne, hvis temperaturen falder under frysepunktet, det hele kan vores aircondition klare.
Behageligt indeklima og
Aircondition i huset har da også nogle af de samme funktioner. Den kan hjælpe os med at få kølet vores rum ned til komfortable temperaturer, så det er til at opholde sig i rummet.
Mange danskere synes som sagt ikke det er nødvendigt, da det danske vejr sjældent er varmt nok til at retfærdiggøre det. Det bliver derfor betegnet som lidt af en luksusløsning, da mange danskere i stedet vælger at lide under varmen, i stedet for at gøre noget ved det.
Det behøver dog ikke være dyrt, at have en aircondition, særligt hvis man benytter sig af aircondition ved hjælp af en varmepumpe. Desuden bidrager et airconditionanlæg i huset også til bedre indeklima og mere komfort året rundt.
Aircondition via luft-til-luft varmepumpe
En god løsning på problematikken med varme nætter er at benytte sig af en pumpe til at hjælpe med at køle huset ned, f.eks. en luft-til-luft varmepumpe.
En luft-til-luft variant kan også hjælpe med at varme huset op, hvis det er nødvendigt i vintermånederne. Det er dog ikke en løsning der kan stå alene i et helårs hus, men i et sommerhus er det som regel nok. Ellers skal man supplere med andre løsninger som elvarme, olie eller naturgas.
Luft-til-luft ”metoden”
En luft-til-luft pumpe omdanner luften ude fra til kold luft, hvis det er for varmt indenfor, eller til varm luft, hvis det er koldt indenfor.
De kan derfor være meget nyttige til at holde et sommerhus frostfrit, hvis man er nervøs for at det kommer til at fryse til et punkt hvor der er risiko for at rørene sprænger.
Få et bedre indeklima med et ventilationsanlæg
En anden form for aircondition i huset er via et ventilationsanlæg.
Et ventilationsanlæg med varmegenvinding genbruger den varme luft fra dit hus, hvilket giver en lavere varmeregning og et bedre indeklima.
Det er især en løsning der er værd at overveje, hvis du har et hus der har et højt energimærke, og derfor er velisoleret.
Det vil nemlig betyde, at den varme luft cirkulere ofte i dit hus, da det ikke fiser ud af vinduessprækker og sprækker i væggene, hvilket gør det relevant at få det genbrugt ved brug af ventilationsanlægget.
Find ekstra hjælp online
På nettet er det muligt at finde beregnere, der kan hjælpe dig med at beregne den årlige besparelse på at skifte til en varmepumpe eller et ventilationsanlæg. Som tommelfingerregel er det vigtigt at vælge en model med højt energimærke, hvis du er overbevist om at pumpen/anlægget skal køre ofte.
Det er relevant da det vil betyde, at udgiften til el er lavere, jo højere energimærke det er. Du vil altså spare flere penge, hvis du vælger en model med bedre energimærke. De er ofte dyrere, men differencen tjener sig ind igen med tiden.
Få tilbud på en varmepumpe med Aircondition her
Mikkel har sin erfaring fra sin families firma, hvor han fra barns ben er opvokset med at træffe beslutninger på egne og kunders vegne. Mikkel er autodidact og meget ferm med alt inden for træ og metal.
Mikkel elsker arkitektur, og alt skal være 100% præcist og passe sammen. Det handler om fremtoning og evnen til at skabe en god sammenhæng i enten byggeri eller anlæg.
Mikkel udtaler sig på bolex.dk om
– Arkitektur
– Anlægsprojekter
– Almen byggeteknik
– Isolering
– Bygningsreglement