Udendørs

Sidst opdateret 22. maj 2021

Går du med tanker om at udskifte husets vinduer til nye? Det kan også være, at du ønsker at rengøre og algebehandle dit tag? Uanset hvad, så kan du finde den fornødne viden, som du mangler, lige her.

Under kategorien ”udendørs” er det muligt at læse meget mere om forskellige istandsættelsesmuligheder af dit hus. Se bare med her.

Isolering af huset

Her på siden har du mulighed for at finde inspiration til, hvordan du kan isolere dit hus på den bedst mulige måde.

Det kan f.eks. være, at du ønsker at isolere en krybekælder. En solid efterisolering af kælderen kan betyde, at du sparer 30 % på dit energiforbrug. I løbet af ganske kort tid, kan dette blive til mange penge, som du i stedet kan bruge på alt muligt andet.

Du kan desuden også læse mere om, hvorfor det er en fordel at tjekke, hvorvidt dit hus er hulmursisoleret eller ej. En solid hulmursisolering er med til at holde varmen inden for husets vægge, hvilket kan betyde store besparelser på din varmeregning.

Også gulvet i huset er relevant at få tjekket i forhold til, om dette er isoleret. Er det ikke isoleret vil varmen slippe ud, mens fugt kan danne sig under gulvbrædderne. Dette kan være med til at skabe et dårligt indeklima, blandt andet i form af skimmelsvamp.

Her på siden kan du desuden læse mere om tætningslister, hvilke også kan have stor betydning for isoleringen af din bolig og dermed husstandens varmeregning.

Renovering af huset

Vi beskæftiger os ikke blot med isolering. Du kan læse om døre, vinduer og tag. Det kan f.eks. være relevant at gøre sig klogere på, såfremt du overvejer at udskifte nogle af delene.

Det kan også være, at du skal til at i gang med et splinternyt gør-det-selv byggeprojekt. I den forbindelse kan du få viden om, hvilke vinduer, der er fordelagtige at vælge for den bedste isolering.

På samme måde kan du læse meget mere om fordele og ulemper ved forskellige tagbelægninger.

Artiklerne her på siden vil også indeholde bygningsreglementets regler om f.eks. krav til yderdøren. Ved at kigge og læse nogle af artiklerne, kan du derfor sikre dig, at du ikke går galt i byen.

Miljøvenlige beslutninger

Går du med tanker om at foretage nogle miljørigtige ændringer af boligen, så kan du også få forslag og hjælp hertil lige her på siden.

Du kan blandt andet læse meget mere om solcelleanlæg. Herunder, hvad er en solcelle egentligt? Og kan det svare sig at investere i solceller på taget eller i facaden?

Du vil altså kunne finde svar på de mest gængse spørgsmål inden for hver kategori, hvilket klæder dig godt på til at træffe den beslutning, der passer til lovens og dine egne krav.

Dette gælder også, når det kommer til regnvandsanlæg og faskiner, som kan gøre det muligt for dig at opsamle spildevand og benytte det på en bæredygtig måde i husholdningen.

Har du generelt problemer med for meget opstigning af spildevand, herunder regnvand, på din grund, så kan du også læse meget mere om forskellige omfangsdræn, og hvad fordelen herved er.

Tilbygning eller vedligeholdelse

Under kategorien ”udendørs” vil du også have mulighed for at læse om udestuer og altaner. Det kan f.eks. gælde, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med, at du ønsker at tilbygge én af disse to ting. Det kan desuden omhandle, hvordan du bedst muligt vedligeholder samt udnytter en udestue eller en altan på den bedst mulige måde.

Ydermere kan du læse om vedligeholdelse af taget. Når det kommer til vedligeholdelse af taget, er der flere forskellige muligheder. Her på siden kan du læse om disse forskellige muligheder, hvilke blandt andet tæller algebehandling og rengøring samt maling af taget.

Trænger husets facade til en kærlig hånd? Så kan du overveje at male facaden. Men er du i tvivl om, hvilken maling du skal vælge, og om du bør alliere dig med en fagprofessionel? Så kan du få hjælp ved at læse sidens artikel om facademaling.

Meget mere ”udendørs”

Udover ovenstående områder, som du kan læse om her på siden, så kan du også læse om sandblæsning, belægning, brolægning samt omfugning.

Ved at samle disse emner under én kategori, bliver det overskueligt for dig at gøre dig klogere på de forskellige emner. Artiklerne er til for at hjælpe dig videre med dit renoveringsprojekt, tilbygningsprojekt eller et helt andet projekt.

Her på siden kan du desuden altid indhente tre gratis tilbud i tilfælde af, at du har brug for professionel hjælp til dit projekt.