Isolering

Isolering af huset er en af de vigtigste elementer i en mulig renovering. Det er her du får den største besparelse økonomisk og samtidig får en meget bedre indeklima. Du kan læse om isolering af vægge, mure, gulv og kælder.

Isolering af hus

Isolering handler om at holde på varmen. I Danmark er vi rimelig udsatte mod kulde og stormvejr, så derfor skal vores huse også være godt beskyttet mod uvejr. Der har altid været stor fokus på hvordan man mest muligt kan mindske varmetabet og samtidig spare miljøet for en masse co2, ved at isolere huset, som følge heraf bliver der stillet store krav til hvor godt isoleret ens hus er. Skal du f.eks. renovere noget i huset skal du som udgangspunkt, efterisolere huset, da der bliver stillet krav til dette i bygningreglementet.

Beregn hvad du kan spare på isolering nu

Regn på hvor mange penge du kan spare lige nu på at efterisolerer dit hus og særligt din hulmur.

Vælg beregnere her

Bedre indeklima og lavere elregning

En af de bedste måder til at spare på din elregning er ganske simpel: Isolering, Især for ældre huse som ikke har isolering, eller isolering der bare blot trænger til at blive skiftet ud. Det er ikke småting du kan spare og selvom det lyder dyrt, så er alle tiltag oftest sparet hjem i løbet af 3-5 år. Udover det får du et meget bedre indeklima. Der vil være et dejligt indeklima i huset og du vil undgå at fryse eller fyre mere op for at undgå det samme.

Her bør du starte

Vi anbefaler at tage et kig på loftet eller ydermuren, da disse isoleringer vil give dig mest for pengene i forhold til at spare penge. Måden det gøres på er at man fylder væggen eller loftet med isoleringsmateriale, som f.eks. granulat, som er et brandafvisende og vandafvisende produkt, som kan sprøjtes ind i væggen ved hjælp af en maskine, dette kan kun gøres af en faglært, som også kan give dig råd til yderligere tiltag, som kan hjælpe din bolig med at blive mere energivenlig.

Termografering

Termografering bruges ved at, boligen filmes og fotograferes med et specielt kamera, så utæt isolering og energiudslip afsløres, så det er derfor en god idé, at starte med termografering, for at finde ud af hvor det står værst til med isolering i dit hus. En faglært kan med det samme ved hjælp af termografering, finde ud af hvor kuldebroerne opstår og hvor der reelt set mangler isolering, eller isolering som muligvis er sunket og ingen effekt giver.

Energitilskud

I mange tilfælde kan man også søge tilskud til opgaver som loftisolering og hulmurs isolering. Dog skal du huske at søge på forhånd, inden du starter på opgaven, da du ellers ikke vil få det godkendt hvis det allerede er lavet på forhånd. Så husk at søge tilskud til din energi forbedring så du kan spare endnu flere penge!

Isoleringsmaterialer

Papiruld

Papiruld er velegnet til isolering af loft, hvor materialet indblæses direkte ind de steder hvor der er behov, ved hjælp af en maskine. Metoden er nem og kræver ikke lang tid, dog kan det kun udføres af en professionel. Indblæsningen af granulatet sørger for det ligger som et solidt lag, så der ikke er nogen utætte steder i isoleringen der kan skabe kuldebroer eller lignende. Papiruld er et rigtig godt valg hvis du vil skåne naturen og samtidig spare en del penge.

Stenuld

Stenuld er en slags form for isoleringsmateriale som fremstilles af smeltet sten. Produktet er brandhæmm

ende, robust, svær at nedbryde og fremstilles ved genanvendelse af produktionsrester og gammelt isoleringsmateriale. Stenuld kan anvendes uden begræsning til alle slags isoleringsopgaver. Hvis stenuld kommer i kontakt med huden kan det give kløe

Glasuld

Glasuld har en rigtig god egenskab da, det består af 95% glas og ikke kan antændes. Derudover er 80% af materialet genbrugt materialer, hvilket gør det til et miljørigtigt isoleringsmateriale. Materialet er vandafvisende og optager ikke fugt, så det kan heller ikke blive ramt af svamp eller råd. Ifølge byggereglementet skal der også sørges for at glasulden ikke kan nå indeklimaet.