Valg af trampolin til børnefamilien

, Valg af trampolin til børnefamilien

Sidst opdateret 7. juli 2021

En trampolin er en aktivitet, som har været på mode, lige siden at den kom på markedet. Det er en aktivitet, som både er sjov for børn, og vokse, i alle aldre og størrelser. Det er samtidig en udemærket fysisk udfordrende, hvor man kan komponere motion og leg på samme tid, uden at det bliver til en træning. Børn kan få timer til at lege på en trampolin, men det er også en aktivitet, som man kan gå til og gå fra, som det passer én.

Hvilken trampolin skal man vælge?

En trampolin er umiddelbart ikke noget, man bare lige går ud og køber. Der er flere forskellige typer af trampoliner, som både varierer i elastikken, i formen, farven og prisen. Alt sammen noget, hvor man skal tænke over hvilke behov man har, før man går ud og køber en. Hvis man går ud og køber den første og billigste, så er det ikke sikkert, at den giver en særlig god hoppe-oplevelse, fordi fjedrene ikke er særlig elastiske.

Læs eventuel en trampolin-guide på Hoppeguiden.dk.

Find ud af, om trampolinen skal være til lidt uforpligtende sjov i haven, eller om i ønsker en trampolin, hvor man kan lave diverse eksplosive spring på. Prisen har en stor indflydelse på, hvad man gerne vil bruge trampolinen til. Så hvis du ønsker en god og samarbejdsvillig trampolin, så koster den altså også dét mere.

Fritstående eller nedgravet

Man kan købe forskellige typer af trampoliner. Den mest normalt er de fritstående, da den ikke kræver det store arbejde, end at samle den og stille den op. Her skal man kravle op i den via en trappe, og der er stort udsyn til hele haven. Fordelen er, at den ikke kræver det store arbejde, og den kan pilles ned, når man ønsker det. Ulempen er dog, at den optager meget plads, og fylder meget i haven, og når der er storm på vej, skal den enten tages ned, eller fastmonteres.

At købe en nedgravet pool, er tiltænkt til den familie, som har små børn, og som har en hoppeglæde mange år fremadrettet. Fordelen er, at den fylder mindre i haven, den er nemmere at springe på, da den er nemmere og hurtigere tilgængelig. Man skal ej heller være bekymret, om den nu flyver væk i stormvejr. Ulempen er dog, at det kræver en masse hårdt arbejde, at få gravet hullet til den, og hvis man en dag fortryder, så står man med et kæmpe hul i haven.

Skriv en kommentar