Værd at vide om køb af fiskefoder til damfisk

, Værd at vide om køb af fiskefoder til damfisk

Sidst opdateret 28. september 2022

Anlægger du en havedam derhjemme, og investerer du i den forbindelse i damfisk, så forpligter du dig til at sætte dig ind i, hvilket foder dine damfisk skal have.

Set med økonomiske briller kan det være fristende blot at vælge det billigste damfiskefoder på markedet, men ønsker du at give dine damfisk de bedste levebetingelser, så er det ikke vejen frem.

I stedet bør du være særligt opmærksom på kvaliteten af det fiskefoder, der sælges på markedet, mht. næringsindhold, anvendte ingredienser osv. Kunsten er at finde det bedste kvalitetsfoder til prisen. Dette hjælper vi dig med i dag – ved at give dig en lang række tips.

Disse egenskaber bør fiskefoderet besidde

Hvad end du er på udkig efter foder til dine guldfisk, shubunkin eller andre damfisk, så skal du være bevidst om, hvilke egenskaber foderet helst skal byde på. Damfiskefoder er nemlig ikke bare damfiskefoder.

Du kan med fordel vælge damfiskefoder, der byder på følgende egenskaber:

  • Understøttelse af god fordøjelse (= minimering af vandforurening)
  • Understøttelse af de naturlige farver på fisken (gennem tilsatte pigmenter)
  • Højt indhold af vitaminer, mineraler og fiber
  • Ingredienser af høj kvalitet

Nu tænker du måske, at fiskefoder til damfisk, der lever op til alle ovenstående krav, koster en formue. Det behøver dog ikke at være tilfældet. Tag f.eks. Aquaris fiskefoder til damfisk som et eksempel – her er der tale om kvalitetsfoder, der kan erhverves til en fordelagtig pris. Aquaris leverer altid damfiskefoder af høj kvalitet, og derfor er det et sikkert valg af mærke.

Hvis du ikke er helt overbevist om, at Aquaris er den rette leverandør af fiskefoder, så kan du starte med at købe en mindre pose eller bøtte fra producenten. Og når du så engang er overbevist, så kan du købe foderet i større mængder med fine besparelser til følge.

Du finder typisk det bedste udvalg af damfiskefoder online

Du kan sandsynligvis finde et plantecenter, et havecenter eller en dyreforretning nær dig, der sælger fiskefoder til damfisk. Forvent dog, at udvalget er meget begrænset. Der er relativt få danskere, der har en havedam derhjemme, og derfor er damfiskefoder ikke noget, som de fysiske forhandlere prioriterer særligt højt.

Til gengæld er udvalget af netop damfiskefoder stort på nettet. Zooexperte er en af de internationale forhandlere af dyrefoder, der er værd at besøge, når jagten er gået ind på nyt foder til damfiskene derhjemme. Denne forhandler har ikke base i Danmark, men de leverer til danske husstande med GLS. Klik dig evt. ind på deres dansksprogede hjemmeside og oplev deres udvalg af dyrefoder. 

Skriv en kommentar