TV-inspektion

Hvis du har mistanke om, at der kan være utætheder eller brud nede i kloakrørene kan en TV-inspektion være en rigtig god måde at sikre jer mod større skader på. Vær på forkant med problemerne og spar penge.

Når du køber et hus, er kloakkerne ikke det første sted du kigger og tjekker. Men især, hvis du køber et ældre hus, kan det være en rigtig god ide at få udført en tv-inspektion, for at være sikker på, at der ikke er nogen alvorlige fejl eller svage punkter på rørene.

Hvordan foregår en TV-inspektion?

En TV-inspektion foregår ved, at der bliver ført et kamera ned i kloakken, så den generelle tilstand af rørene kan fastlægges. Kameraet føres længere og længer ned i rørene indtil eventuelle fejl kommer til syne. Selve optagelserne gemmes på DVD så de senere hen kan bruges som bevis i forbindelse med eventuel forsikring.

Kameraet kan filme hele kloakledningens overflade, da det kan rotere 360 grader. Desuden er kameraet udstyret med en sender, så de skader, der eventuelt dukker op, kan lokaliseres præcist og der ikke skal graves flere meter rør op, for at finde en læk eller forstoppelse.

Det er ikke bare som køber, du kan have fordel ved en TV-inspektion, som sælger kan du også give dig selv sikkerhed, ved at sørge for at kloarkerne er inspicerede inden salg, så du ikke kan holdes ansvarlig for eventuelle skader i fremtiden.

Hvor kan en TV-inspektion udføres?

Det er oftest i forbindelse med kloaker og afløb, der er tale om denne form for inspektion, men den kan også foretages andre steder. Du kan også udføre TV-inspektioner i for eksempel:

  • luftkanaler eller faldstammer.
  • stikledninger, gasledninger, fjernvarmeledninger og vandledninger
  • brøndboringer
  • procesrør og skorstene
Læs også  Den perfekte gave til mors dag

Fælles for alle former for TV-inspektion er, at det er en billig og effektiv måde at få overblik over den generelle tilstand af de forskellige elementer, der inspiceres.

Hvornår er en TV-inspektion en god ide?

Vi tænker ikke ofte over, hvor vores spildevand ender, ej heller over de konsekvenser det kan have, hvis ikke der er styr på afledningen.

Men, har du mistanke om, at der er problemer med jeres kloaksystem, er det bedre at få det tjekket i god tid end at vente og se, for det bringer en lang række rigtig ubehagelige konsekvenser med sig. Oplever du for eksempel dårlig lugt eller mærkelige lyde fra kloakken kan det være tegn på problemer.

Oplever du sammenstyrtninger i haven eller indkørslen er det også tegn på problemer, så hellere få det tjekket, før den slags problemer opstår.

En anden god lejlighed til at få styr på dine kloaker er, hvis der skal etableres nye badeværelser. Det er rigtig ærgerligt, hvis du får sat badeværelset i stand efter alle kunsten regler og ender med at skulle have pillet det fra hinanden igen, fordi der er bøvl med kloakken.

Hvis dit kloaksystem er i dårlig stand, kan det betyde, at det bliver overbelastet eller der opstår brud på de udsatte steder. Jo tidligere problemerne bliver opdaget, des hurtigere kan det blive udbedret og du undgår dyre skader og brud på ledningerne. Eller rotter.

Hvad koster en TV-inspektion?

Det er meget forskelligt, hvad de forskellige firmaer tager for en TV-inspektion, men gennemsnitligt ligger prisen på 800-900kr plus moms i timen. Det er dog igen afhængigt af de forhold inspektionen skal udføres under. I nogen tilfælde, hvor det kræver to mand at udføre arbejdet skal du beregne dobbelt timeløn, altså 2 x 800–900kr i timen.

Læs også  Sådan realiserer du drømmen om en altan

Det kan virke som mange penge, når man ser beløbet, men i forhold til, hvad reparationer og udbedringer koster, hvis der først opstår brud eller andre alvorlige problemer er det en rigtig god investering i din fremtidige økonomi.

Herudover er det altid en god ide at udnytte muligheden for at indhente tilbud fra forskellige firmaer, så du sikrer dig at finde det, der passer bedst til dig. Du kan indhente tre tilbud kvit og frit gennem en række hjemmesider, der har specialiseret sig i at indhente tilbud, specielt tilpasset den enkeltes behov.

Hvem udfører en TV-inspektion?

Det kræver en fagmand at udføre denne form for arbejde, da de informationer, der kommer ud af inspektionen skal analyseres efter helt specielle standarder, for at leve op til lovgivningen.

Det er derfor en kloakmester eller en entreprenør, der står for en inspektion af denne slags.

Inden TV-inspektionen

Skal du have foretaget en TV-inspektion er der vigtigt, at du lokaliserer et brønddæksel, der giver adgang til kloakken og samtidig er tilgængeligt for den vogn, der skal bruges til inspektionen.