Til dig i ejendomsudviklingsbranchen: Brug 3D visualisering af arkitektur

Sidst opdateret 11. oktober 2021

De seneste årtiers digitale udvikling har mildest talt vendt op og ned på den verden, vi lever i. Ikke mindst arbejder vi mere effektivt end nogensinde før, og i modsætning til vores forfædre har vi muligheden for nemt at etablere og vedligeholde internationale relationer. Dertil har udviklingen haft en enorm betydning for vores måde at arbejde på. 3D design bruges i dag både af blandt andet designere, arkitekter og bygningskonstruktører, og det er der rigtig god grund til. Med 3D visualisering af arkitektur kan du nemlig i langt højere grad end før give dine kunder en konkret idé om, hvad de køber af dig. 

Hvad er 3D visualisering? 

3D visualisering er én af de mest virkningsfulde tegnemetoder inden for arkitektur- og byggebranchen. Metoden omfatter, at der digitalt tegnes en 3D-model, som der efterfølgende tages et billede af. Alt afhængig af tegnerens kompetencer kan 3D-tegningerne blive uhyre realistiske. 

Hvorfor skal jeg bruge 3D visualisering? 

For folk der ikke beskæftiger sig i ejendomsudviklingsbranchen, virker arkitekturrelateret planlægning ofte en smule abstrakt. Gammeldags former for bygningsskitser kan være svære at overskue for udefrakommende, og i denne sammenhæng er 3D visualisering et mere end stærkt redskab. Når du benytter dig af 3D visualisering, kan dine kunder komme helt tæt på det færdige resultat – før arbejdsprocessen overhovedet er påbegyndt. 

3D visualisering er både nutiden og fremtiden. Og hvis du gerne vil holde trit med tidens trends og fortsat arbejde konkurrencedygtigt, bør du implementere 3D visualisering i dine arbejdsrutiner så hurtigt som muligt. 

Hvem kan lave 3D visualisering? 

3D visualisering kræver øvelse og et meget specifikt kompetencesæt. Derfor forventes det ikke, at du selv kan varetage opgaven. I dag findes der et væld af bureauer, som specialiserer sig i 3D visualisering, så det gælder om at finde et, der passer til dig og dine behov.

Det er en god idé at lede efter et sted, der påtager sig samtlige dele af visualiseringsopgaven. Bureauet skal gerne have flere års erfaring med 3D visualisering, og derfor kan du være sikker på et uforligneligt resultat, når du henvender dig hos det firma. 

Hvordan foregår arbejdsprocessen med 3D visualisering? 

Det er lidt forskelligt fra firma til firma, men nogle opdeler en visualiseringsopgave i fire faser. I første fase skitseres designet. Når du som kunde har kommenteret på skitsen, vil du blive bedt om at gennemse andet cut. I tredje fase retter firmaet det til, og til sidst færdiggøres den endelige visualisering.

Skriv en kommentar