information

Tagrensning og nye tagrender

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Vejret kan have stor betydning for din tagbeklædning. Men du behøver ikke skifte hele taget ud for at få det til at se nyt ud. Med en tagrensning får taget ekstra levetid og ser ud som nyt. Det er billigere at nøjes med at skifte tagrenderne.

Årsagerne til at dit tag bliver trist at se på

Der kan være mange årsager til at dit tag ikke længere ser nyt ud. Overdreven fugt kan have en betydning. Det forbedrer vilkårene for svampe, mos og bakterier. Hvor meget og hvor ofte det regner vil have indflydelse på hvornår du skal rense taget. Hvis dit hustag er dækket af skygge det meste af dagen kan det være svært for fugten at fordampe.

Dit tag vil nok få brug for en inspektion og rengøring oftere end normalt. Blade på taget kan også have indflydelse på hyppigheden af rensninger. Bladene kan nemlig forårsage at fugten bliver hængende. Det er vigtigt at se på tagets alder. Jo ældre taget er jo større, er sandsynligheden for at der kan opstå skader på belægningen.

Er taget ved at være gammelt kan det være at det bedre kan betale sig at skifte taget helt. Hvis taget er 10-15 år, er det en god ide med en tagrensning.

Hvad kan der gøres ved det?

Hvis taget efterhånden virker slidt og tilgroet er det nok på tide med en tagrensning. Der er mange professionelle med speciale i den ydelse. Hvis tagpladerne er porøse, svampede, opbulnede eller revnede er det en bedre ide med en udskiftning. Det kan også være en mulighed at lade taget ligge uden at rense det ind til der er sparret sammen til et nyt tag. Hvis taget er over 40 år, er der risiko for nedbrudte tagplader.

I det tilfælde er det heller ikke en god ide med en rensning. En professionel tagrenser sørger for at arbejdet udføres ordentligt. De ved også hvordan de skal færdes på taget.

I begyndelsen kan der anvendes algerens. Normalt vil det ikke være nødvendigt med højtryksrenser i starten. Hvis der skal bruges en højtryksrenser, behandles taget først med algefjerner. Taget inspiceres derefter for at sikre at der ikke er tagplader eller rygning der gået i stykker.

Efter rensningen skal taget tørre. Når taget er tørt, kan det i nogle tilfælde anbefales at male det. Få en pris her.

Skift også tagrenderne

Nogle gange kan det være muligt selv at sætte tagrender op. Hvis det ikke er en mulighed, må du ringe til en fagmand. Det er ofte meget lettere at sætte tagrender op på et nybygget hus.

Noget sværere er det at kaste sig ud i reparationer eller udskiftning af eksisterende render. Hvis du skal have et tilbud på tagrende montering, skal du først beskrive opgaven kort. Det er en god ide at lave en opmåling af huset og hvor mange meter render der er.

Du skal sørge for at markere nedløbene på en tegning. Sørg også for at finde ud af hvor mange ender der er. Hvis der er vinkler eller lignede skal det også beskrives. Mål også højden på nedløbene.

Note: Artiklen indeholder links til andre sider. Der kan være modtaget betaling for artiklens placering.

Bolex formidling skriver om mange forskellige emner, men typisk dem der ikke kræver teknisk indsigt. Det kan være om haven, græsplænen eller hvordan du bedst vasker taget på garagen eller ordner tagrender.

Gode råd og masser nyttig viden kommer fra bolex.dk's formidling

Comments are closed.