Skader & renovering

Sidst opdateret 22. maj 2021

Der findes en lang række forskellige måder du kan forbedre den almene tilstand på dit hus. Renovering og udbedring af skader er en af de ting alle husejere kommer i berøring med på den ene eller den anden måde gennem årene. Derfor er det altid godt at vide, hvad der er tale om før problemerne opstår.

Herunder kan du læse en kort gennemgang af de mest almindelige former for renovering og skader, der kan udbedres for at forbedre dit hus og måske være med til at sænke udgifterne i forbindelse med el og varme.

Facaderenovering

Denne form for renovering dækker over en række forskellige arbejdsopgaver, alt efter hvilken form for facade der er tale om.

Det kan handle om alt fra en simpel rensning af facaden over pudsning og maling til den helt store tur, hvor der sammen med en opfriskning af selve facaden også isættes nye vinduer og døre.

Læs mere om facaderenovering her.

Faldstammerenovering

En defekt faldstamme kan være skyld i rigtig mange gener.  Ikke bare dårlig lugt fra afløbene men også utætheder, der resulterer i grimme rustaflejringer eller i værste fald skimmelsvamp. Derfor bør denne form for renovation ikke udskydes.

Ønsker I en mindre invasiv løsning er der flere firmaer, der tilbyder en såkaldt spraycoating, der skaber et nyt rør inde i det gamle og på den måde lukker af for diverse utætheder og andre problemer.

Læs mere om faldstammerenovering her.

Badeværelsesrenovering

Hvis I ønsker at få lavet et helt nyt og lækkert badeværelse i huset, er der i nogen tilfælde mulighed for at genbruge de gamle afløb og installationer til at bygge det nye badeværelse på omkring, men i mange tilfælde vil der – især i ældre huse – være brug for at renovere helt fra bunden af med helt nye rør og afløb. Her er det vigtigt at have styr på SBI 252, da der er visse standarder og regler der skal overholdes ifm. vådrum.

Læs mere om badeværelsesrenovering her.

Renovering af trappeopgang

Trappeopgangen er det første der møder en, når man træder ind i et etagekompleks. Derfor er det vigtigt, at der er orden og at opgangen er ren og præsentabel. I dag indebærer en renovation af en trappeopgang oftest maling af væggene og en eventuel slibning af trappetrin, hvis de er af træ.

Er der tale om en opgang i en andelsforening, kan der også skulle opsættes nye dørtelefoner og males døre.

Læs mere om trappeopgangsrenovering her.

Kloakrenovering

Utætheder, lugtgener eller i nogen tilfælde endda rotter. Det er nogen af de gener, der kan være forbundet med problemer i kloakken. Rotter er noget vi alle gerne vi være fri for – ikke bare fordi de er usunde og uvelkomne i de fleste hjem, men også fordi de kan være skyld i stoppede kloakker.

Det er en rigtig god ide at være på forkant med denne form for problemer, før det går helt galt.

Læs mere om kloakrenovering her.

Nedrivning

Det handler ikke bare om at rive det hele ned og få bygget noget nyt. Det skal gøres på den rigtige måde, så både miljøet, naboerne og genbrugsstationen kan leve med det. Derfor anbefales det at tage fat i en professionel, hvis du skal have revet et hus ned. Så får du gjort det på den mest hensigtsmæssige måde.

Læs mere om nedrivning her.

Vandskade

Vejret ændrer sig og vi oplever stadigt flere og flere skybrud, der ender i vandskade for en række uheldige danskere hvert år. Derfor er det vigtigt at gribe hurtigt ind, når skaden er sket, så du undgår fugtskader, der kan udvikle sig til fugtskader og skimmelsvamp.

Læs mere om vandskader her.

TV-inspektion

Har du en mistanke om, at der er problemer med faldstammen eller kloakken på din ejendom, er det en rigtig god ide at få lavet en TV-inspektion for at få styr på tilstanden af de omtalte områder. Det gør det lettere at få styr på omfanget og grave ned det rigtige sted, så der undgås mere arbejde end nødvendigt.

Læs mere om TV-inspektioner her.

Fundament

Det er vigtigt at få etableret et godt og stabilt fundament, når du bygger hus. Det kan spare dig for mange skader og udgifter senere hen. Er fundamentet ikke i orden kan det betyde revner og utætheder i ydermuren eller give fugtskader. Det kan også betyde, at din varmeregning er betragteligt højere end den behøver at være.

Læs mere om fundamenter her.

Få altid hjælp fra en professionel

Alle ovennævnte områder er projekter, hvor det er særligt anbefalet at få hjælp fra professionelle fagmænd og håndværkere. Sørg altid for at få indhentet mere end ét tilbud. Du bør ikke vælge det første og det bedste. Priserne varierer og med flere forskellige tilbud kan du bedre sammenligne og dermed vælge den bedste løsning.