Senge og soveværelser – alt du skal vide

Sidst opdateret 22. maj 2021

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Går du og overvejer, om det er på tide med en ny seng? Tænker du på ny indretning til soveværelset? Eller leder du blot efter et nyt projekt, som du kan bruge din tid og energi på? Så får du svar og inspiration her hos os.[/vc_column_text][vc_raw_html]JTVCc29jaWFsX3NoYXJlX2J1dHRvbiU1RA==[/vc_raw_html][loop-grid type=”loop-grid” show_excerpt=”1″ show_footer=”1″ grid_style=”” pagination=”” pagination_type=”load-more” posts=”6″ sort_by=”” sort_order=”desc” heading=”” heading_type=”modern” css_heading_color=”” view_all=”” link=”” offset=”” cat=”” terms=”” tags=”senge” post_format=”” post_type=”post” css=”” excerpt_length=””][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Vi vil her svare på de mest gængse spørgsmål, der omhandler senge og soveværelser. Her er der både noget til gør-det-selv manden (eller kvinden) og til dem, der foretrækker at få andre til at gøre det.
Efter endt læsning her vil du få en masse gode informationer, tips og tricks i forhold til diverse projekter inden for senge og soveværelser.

Skal soveværelset have en overhaling?

Der kan være en del forskellige grundlag for at shine dette rum op. Men her får du de mest almindelige grunde til at renovere eller til at lave om på indretningen i soveværelset:

 • For bedre atmosfære og søvn
  – En simpel indretning kan give en bedre nattesøvn, og en neutral farve på væggene kan ligeledes hjælpe til en forbedret søvn.
 • For at få stilhed
  – Et meget populært projekt, når man taler om soveværelser, er lydisolering. På den måde slipper man for støj eller larm fra resten af huset.
 • For at undgå forstyrrende lys
  – Et simpelt projekt som at opsætte mørklægningsgardiner er også virkeligt populært, da det hjælper med at holde lyset ude, så man kan sove roligt og uforstyrret.

Dette er nogle af de meget populære grunde for at foretage visse ændringer i soveværelset.

En anden ændring kan også være en udskiftning af det mest essentielle møbel i dette rum – nemlig sengen.

Hovedpuden fortjener at være det bedste

En god nats søvn handler om behagelighed, støtte og temperaturer og ikke mindst ergonomi.
Hos Bolex vil vi gerne sørge for at du altid får den nyeste viden og det bedste muligheder for hovedpuder og derfor har vi valgt at vise dig en super test her blandt de ergonomisk bedste hovedpuder

Dynen skal være dejlig varm, men ikke for varm

At vælge den rigtige dyne er næsten lige så svært som at vælge hovedpude, seng og madras. Man bruger rigtig mange timer under dynen og der er ingen tvivl om, at langt de fleste køber det billigste og skifter en gang hvert 3-4 år. Men at købe lidt dyrere og bedre kan gavne sig. Særligt fordi du får en bedre og mere rolig søvn.

En af de ting du skal være opmærksom på er allergivenlige dun dyner. De har nemlig en meget tættere vævning hvor støvmider ikke kan komme igennem og hvor de fjer der bruges er testet. De er dyrere, men også meget bedre. De er varmere, men har samtidig evnen til at regulerer varmen

Hvor vigtig er en god seng?

Sengen er selve fundamentet for din søvn. Uden søvn fungerer vi mennesker ikke, og du har sikkert prøvet at føle dig uoplagt eller drænet, hvis du har sovet dårligt om natten. Netop det, at du har følt dig drænet efter dårlig søvn, burde besvare spørgsmålet omkring sengens vigtighed.

Det er nemlig utroligt vigtigt, at du har en seng, som matcher dig, dine sovevaner og din krop, så du kan få den bedst mulige søvn.
Herudover kan en god seng være med til at mindske smerter og irritationer i kroppen, så hvis du ikke er helt tilfreds med din nuværende seng, så er det essentielt, at du ikke bliver ved med at gå på kompromis.

Kan man bygge sin egen seng?

Der findes rigtig mange danskere, som elsker at kaste sig ud i nye og spændende gør-det-selv projekter, og måske er du et af disse mennesker.
Hvis dette er tilfældet, så kan du glæde dig over, at det faktisk er muligt at bygge sin egen seng, hvis bare man har hænderne skruet ordentligt på.

Der findes en masse inspiration rundt omkring på internettet, som man kan gøre brug af. Det er især senge, som er bygget på paller, der er populære for tiden. Dette giver et råt look, som passer utroligt godt ind i mange nordiske boliger.

Herudover synes mange også, at det er rigtig smart at have opbevaring under sengen, og derfor er dette også en meget populær gør-det-selv variant.

Hvordan kan man indrette sit soveværelse?

Soveværelsets indretning spiller en stor rolle i din søvn og dit velvære. Vi vil gerne hjælpe dig til at indrette det perfekte soveværelse, og derfor får du her 3 gode råd til indretning af dette rum:

 • Lamper
  – Hvis du gerne vil skabe en hyggelig atmosfære i soveværelset, så kan det være en god ide at skaffe nogle flotte bord- eller væglamper. Hertil skal du blot finde en pære, som ikke afgiver alt for skarpt lys.
 • Tapet
  – Rigtig mange mennesker vælger at tapetsere en enkelt væg i soveværelset. Det skaber et lækkert udtryk og skaber en rigtig god energi i rummet.
 • Nips
  – Det skal være let at finde ro i dette rum. Derfor kan du med stor fordel placere nogle små nips rundt omkring, som kan være med til at skabe en rolig stemning.

Sådan opnår du en bedre pris – hent 3 tilbud

Hvis du vil have foretaget et projekt i dit soveværelse, eller hvis du vil købe en ny seng, så lad os indhente 3 tilbud til dig.
Det er ganske let, vi laver alt arbejdet for dig – og det er endda ganske gratis.

Så hvis du gerne vil optimere dit soveværelse på den ene eller anden måde, og hvis du ikke selv mener, at du har de nødvendige evner, så står vi klar med 3 tilbud, som du frit kan vælge imellem.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]