Sådan skaber du mere hygge i haven

, Sådan skaber du mere hygge i haven

Kender du det? Du sidder i dit hus og kigger ud af vinduet. Udenfor mødes dit blik af en græsplæne omkranset af en lang hæk, og intet andet. Måske var det på tide at gøre noget ved haven, så den bliver mere hyggelig?

Heldigvis findes der masser af tips og tricks til, hvordan du kan gøre haven til et hyggeligt domæne, og i denne artikel kan du lade dig inspirere af forskellige haveprojekter, som kan hjælpe haven – og dig – på rette vej.

Opsæt et shelter

Noget af det, der for alvor kan skabe en hyggelig stemning i haven, er et shelter. Har du hænderne skruet ordentligt på, kan du selv bygge det, og ellers er der også rig mulighed for at købe et færdiglavet shelter, som du kan få leveret direkte til døren – eller haven, om man vil.

Et shelter er imidlertid ikke bare et shelter, og du kan gøre meget for at gøre det til dit helt eget – og dermed endnu hyggeligere. Du kan f.eks. overveje at installere varme i det, så det kan bruges udenfor sæsonen, eller du kan overveje at beklæde det med et hyggeligt sedumtag ovenpå.

Vilde blomsterbede

En anden ting, der er in i øjeblikket, er vilde blomsterbede. Det gælder både ude i den frie natur, men hvorfor ikke også hjemme i din egen have? Vilde blomsterbede i mange farver er både hyggelige og flotte at se på, og så giver det et ekstra pift til haven, når den er fuld af bier og brumbasser, der flyver rundt på deres travle forårstogter.

Hvis du vil i gang med et eller flere vilde blomsterbede, kan du finde søge inspiration hos Garmundo, der forhandler alverdens forskellige blomster, løg og andre planter.

Et bålsted

Hvis du allerede har placeret et shelter i haven, er der ingen vej udenom – så skal du også have et bålsted! Når først mørket sænker sig en småkold septemberaften, er det fantastisk at kunne tænde et bål, så du og dine nærmeste kan få varmen og hyggen fra ildens skær.

Vælger du at lave et bålsted, skal det selvfølgelig gøres med respekt for eventuelle naboer. Selv om bålet er hyggeligt inde i din have, er det ikke sikkert, at naboen synes om, at der står en røgsky over på deres terrasse. Vælger du at lave et bålsted, er det derfor en god idé lige at tjekke med naboen først, inden du går i gang – du kan evt. invitere ham på snobrød og en dåseøl, når bålstedet står færdigt.

Skriv en kommentar