information

Sådan renser du din tagrende på den nemme måde

At rense tagrende er noget langt de fleste husejere ikke ser frem til. Det tager lang tid, man bliver beskidt og det kan sikkert sagtens vente til næste år - igen. Denne metode tager under en time for et hus på 140 m2 og du slipper for rigtig meget arbejde.
Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

At rense tagrender er noget de fleste husjere hader. Det er tidskrævende og ofte skal man stå på en stige i flere timer og så bliver man ofte beskidt. I det hele taget en af de opgaver, man som bolig ejer gerne vil slippe for.

Hos Bolex har vi lavet en lille video af hvordan du kan rense dine tagrender nede fra (næsten) uden at blive beskidt og uden at skulle stå på en stige i timevis. Det eneste du skal bruge er

  • En gammel sok
  • Lidt snor
  • En stige – Ja du skal lige der op
  • En halvanden liters plast flaske.

Sådan renser du tagrende med en sok

Den gamle sok fylder du med sand, jord eller hvad du har. De skal fyldes så meget at den i bredden fylder hele din tagrende og så den er tung nok. Sand er det bedste.

Bind herefter en snor på 3-4 meter i sokken.

Nu tager du stigen i den ene ende (start ved nedløbsrøret og træk væk).
Placer sokken ved at rengøre let omkring den, så den er nede i bunden af tagrenden.

Træk nu i snoren ved at gå 3-4 meter væk således at du ikke løfter sokken og trækker det oven på det beskidte.
Som du kan se i videoen er det ene side af huset stort set uden snavs. (Der kommer ikke noget ud over kanten). Den anden side har lidt mere. Træk hen til et hjørne fra begge sider.

Nu kan du nøjes med at kravle op på stigen og rense hjørnet for snavs.

LÆS OGSÅ  8 Bedste tips og råd til bekæmpelse af Bananfluer - Fælder til bananfluer

Sådan renser du tagrende med en 1½ liters plast flaske

Om du vælger det med sokken først er op til dig, men det er nemmere kun at skulle på stigen rundt ved hvert hjørne.
Plast flasken laver du om til en lille skovl ved at skære bunden af og lave et snit på ca. 30 grader fra midten. Nu har du en lille engangsskovl der passer perfekt i de fleste tagrender.

Skovl det beskidte væk fra begge sider af hjørnet.

Nu er du klar til de næste sider af huset. Alt i alt tog det inkl. filmning af dette 35 minutter at ordne tagrender på 140 m2.

Mikkel har sin erfaring fra sin families firma, hvor han fra barns ben er opvokset med at træffe beslutninger på egne og kunders vegne. Mikkel er autodidact og meget ferm med alt inden for træ og metal.

Mikkel elsker arkitektur, og alt skal være 100% præcist og passe sammen. Det handler om fremtoning og evnen til at skabe en god sammenhæng i enten byggeri eller anlæg.

Mikkel udtaler sig på bolex.dk om
- Arkitektur
- Anlægsprojekter
- Almen byggeteknik
- Isolering
- Bygningsreglement

Comments are closed.