Sådan indretter du dit køkken med den mest optimale belysning

, Sådan indretter du dit køkken med den mest optimale belysning

Sidst opdateret 2. maj 2022

Et køkkens primære funktion er naturligvis tilberedning af mad. Men i dag fungerer et køkken i de fleste hjem også som samlingsstedet for familien, da det bliver brugt til mange ting. Det er i køkkenet, at der bliver spist sammen, lavet lektier, spillet spil samt meget mere.

På trods af et køkkens store betydning er det ikke altid, at belysningen bliver overvejet nøje. Og det er en skam.

For at et køkken kan komme til sin fulde ret, er det nemlig vigtigt at hvert område er oplyst korrekt. Derudover kan den rigtige belysning også være med til at ændre rummet ligesom at små køkkener kan komme til at virke større. Her finder du tips til, hvordan du kan indrette dit køkken med den mest optimale belysning.

Idéer til køkkenbelysning

Et godt oplyst køkken kræver mindst to elementer. Først og fremmest bør du indrette dit køkken med lamper, der giver stemning, atmosfære og hygge til rummet. Dernæst er det vigtigt med belysning, der er kraftig nok til en sikker tilberedning af mad. I bund og grund er indretningen af rummet altafgørende for valg af køkkenbelysning.

Placer loftslamper over spisebordet eller køkkenøen

En eller flere smukke loftslamper over et spisebord hjælper med at adskille spisepladsen fra køkkenets arbejdsområder. Desuden er det altid vigtigt, at I kan se hinanden ved spisebordet samt, at der er lys over køkkenøen.

Du kan eventuelt hænge lamperne lavt over spisebordet for en følelse af hygge og intimitet. Eller du kan vælge at placere lamperne højt over køkkenøen. Dette giver ikke kun en god lyskilde, men tilføjer også stemning til rummet.

For mere fleksibilitet kan du montere loftslamper med en lysdæmper. På den måde kan du selv skrue op og ned for lyset alt efter formål og behov.

Påbygningsspots under og i skabe

I et køkken er det vigtigt med lys over køkkenbordet. Det er ikke altid nok med loftslamper eller lignende. I stedet kan du vælge påbygningsspots, som du nemt kan montere under dine køkkenskabe. Dette vil give en kraftig og fokuseret belysning, der er perfekt, når du skal lave mad.

Derudover kan du vælge at placere påbygningsspots i selve køkkenskabene. Dette er ideelt, hvis du gerne vil oplyse nogle fine glas eller lignende. Samtidigt sikrer det, at det er nemmere for dig at se, hvad der er i dine køkkenskabe. Hos Plusled.dk kan du købe påbygningsspots i flere forskellige former, farver og design.

Vælg altid LED-belysning til dit køkken

Ved valg af køkkenbelysning er det vigtigt, at du finder ud af, hvad dine behov er. Det betyder også, at du skal tænke over, hvilken form for belysning du ønsker. LED-belysning er klart at foretrække, da denne type af belysning kommer med mange fordele. LED-lys er ekstremt energieffektivt, da der ikke går energi til spilde. Sammenlignet med de traditionelle alternativer er LED-lys også mere omkostningseffektivt. For selvom prisen for LED-pærer i mange tilfælde er højere end almindelige pærer, kan du opleve besparelser på dine elregninger. Desuden skal du heller ikke udskifte dine pærer nær så ofte.

Skriv en kommentar