Sådan finder du den bedste seng

Sp1

Vi bruger 1/3 af vores liv i vores seng, og derfor skylder vi os selv, at ligge godt og komfortabelt. En seng er nødvendigvis ikke bare en seng, for ligesom senge er forskellige, så er vores kroppe også forskellige, og vi har forskellige behov for støtte og meget andet. Derfor skal man aldrig gå på kompromis med sin seng, uanset om det er en kontinentalseng, boxmadras eller elevationsseng.

Boxmadras

Boxmadrassen er nok den mest hyppige sengetype, fordi den også er økonomisk billig i forhold til andre sengetyper. En boxmadras kan give en god liggekomfort, og særlig praktisk, men man skal også passe på med ikke at købe en al for billig boxmadras. Boxmadrasser er en madras, som passer ind i det fleste soveværelser, og til de fleste typer mennesker, men det er ikke en seng, som tager højde for særlige behov, hvis man har sådan nogen. Har du dårlig ryg, eller problemer med ryggen, så bør du ikke vælge en billig boxmadras.

Kontinentalseng

Der findes også kontinentalsenge, som er flere madrasser i én seng. Her får du en øget komfort, hvortil der er mulighed for at skræddersy sin helt egen seng fra top til tå. Det kan være en fordel, hvis du ved, at du har nogen særlige behov, som der skal tages højde for. En boxmadras har en tand mere liggekomfort, end en boxmadras har, men til gengæld er der ikke mulighed for yderligere, funktionelle justeringer.

Elevationsseng

Elevationssenge er senge, som både kan have god ligge komfort, men også praktiske anlagte i forhold til, hvis man har et behov for at kunne indstille hoved- eller fodenden på sengen. Der kan være fysiske behov for, at man skal ligge med benene oppe om natten, eller at kunne løfte hovedgæret, hvis man har problemer med at komme ud af sengen.

Læs også  Sandblæsning

Dertil kan man også købe elevationssenge, som kan justeres i selve højden af sengen. Derfor er det typisk, den type seng, som man ser på plejehjem eller i ældreboliger, fordi elevationssenge kan tage højde for fysiske problemstillinger. Til gengæld, så har de fleste elevationssenge ikke den bedste ligge komfort, som man kan få med en kontinentalseng.

Få hjælp til det rigtig valg af seng

Uanset hvilken sengetype man vælger, så er det vigtigt, at man tager højde for sine fysiske udfordringer, da det trods alt kan give bagslag i form af smerter eller ømhed, hvis man ikke vælger den rette seng med den rette komfort. En god ide kan være at tage et kig på Sovneksperterne.dk.

Skriv en kommentar