Robotstøvsugere- og gulvvaskere

Sidst opdateret 5. august 2021

Gør rengøringen til en leg med robotstøvsugere og gulvvaskere

Vil du gøre livet lidt lettere for dig selv? Så kan du med fordel overveje at investere i en robotstøvsuger eller en gulvasker. Denne nyere teknologi gør det meget lettere for dig at holde gulvet rent for snavs og fedtpletter. 

Hvad er fordelen ved en robotstøvsuger?

En robotstøvsuger er en stor hjælp for dig, der måske ikke har tid i hverdagen til at køre gulvet over med den manuelle støvsuger. Det kan også være, at du, ligesom mange andre, bare hader at støvsuge huset.

I begge tilfælde er en robothjælper det oplagte alternativ. Fordelen ved et sådant apparat er, at du kan tidsindstille det. På den måde kan du få suge skidtet på gulvet op så ofte, som det passer dig.

Herudover behøver du ikke bekymre dig om at skulle sætte en masse tid og energi af til netop at støvsuge – alt det klarer din nye hjælper for dig. Se blandt andet flere robotstøvsuger test her

Hvilken robotstøvsuger skal jeg vælge?

Såfremt du har besluttet dig for at gøre hverdagen lidt lettere for dig selv med en robotrengøringshjælper, så kommer næste spørgsmål:

Hvilken støvsuger, skal du vælge?

Ting du bør overveje i forhold til at tilpasse dine behov, er ting som:

  • Lydniveau
  • Beholderkapacitet
  • Brugstid og opladning
  • Filtertype
  • Design
  • Og så selvfølgelig prisen

Sørg også for at læse anbefalinger, brugerundersøgelser mv., som ligeledes kan gøre dig klogere på, hvilken robot, som du skal vælge.

En god idé er samtidig at undersøge Forbrugerrådet Tænk og disses test af forskellige robotstøvsugere. På den måde kan du let vælge den robot, som er testet ”bedst i test” for det pågældende år.

En huskeregel er desuden, at du altid bør undersøge, hvad det enkelte apparat kan og skal. På den måde er du sikker på ikke at få ubehagelige overraskelser eller bruge ekstra penge på egenskaber, som du ikke har behov for.

Kan man også få en robotgulvvasker?

Ligesom det er muligt at investere i en robotstøvsuger, så er det ligeledes muligt at investere i en robotgulvvasker. Faktisk kan du i nogle tilfælde finde en robothjælper, som indeholder begge funktioner – dvs. som både kan hjælpe dig med at feje gulvet samt hjælpe dig med at vaske samme.

De fleste robothjælpere til gulvvasken indeholder mikrofiberklude, som således danner rammen om selve gulvvasken.

Gulvvaskhjælperen fungerer på mere eller mindre samme måde som robotstøvsugeren ved at navigere rundt ved hjælp af et sensorsystem. Samtidig skal robothjælperen tilsluttes en ladestation, hvor den dog hurtigt vil blive ”klar til kamp” igen. 

Hvad skal jeg være særligt opmærksom på ved robotstøvsugere og -gulvvaskere?

Når du vælger at investere i en robothjælper til at holde gulvet rent, så er der visse ting, som du med fordel bør tage højde for.

For det første kan sådanne robotter ikke køre over højere dørtrin. De kan godt køre over dørtrin, der kun måler et par centimeter. Dette er som regel mål, som typiske dørtrin i hjemmet ikke overskrider. På den måde burde det ikke blive et problem, men du bør dog være opmærksom på dette aspekt, forinden du vælger at investere i et af apparaterne.

Til forskel fra dørtrin, skal du dog ikke være bekymret for trapper. Ved hjælp af sensorer, fanger robotten, at der er en trappe foran den og vender således om. Robotgulvvaskeren kan dermed desværre ikke hjælpe dig med trappevasken. Men, når al andet gulvvask er klaret, så er det forhåbentligt overskueligt for dig selv at vaske husets trapper. 

Hvilke andre typer af gulvvaskere findes der?

Det er ikke blot muligt at købe en robotgulvvasker. Der findes også andre typer af gulvvaskere, som kan gøre livet lidt lettere for dig via den funktionalitet, som vaskerne indeholder.

Andre vaskehjælpere er kendetegnet ved at have et langt skaft med et ”gulvvaskehoved”. Typisk vil der være en sprøjtefunktion i selve skaftet, således at du kan dispensere sæbe og vand, mens du går oprejst og vasker gulvet. Sådanne gulvvaskere er godt nok ikke robotter, som kører helt uafhængigt af din hjælp, men kan samtidig være en stor fordel, når gulvvasken gerne skal klares lidt lettere og mere overskueligt.

Du kan altid få hjælp af professionelle

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit hus kan indrettes til en enten robotstøvsuger eller -gulvvasker, så kan du altid kontakte fagprofessionelle, som kan hjælpe dig med at tage stilling hertil. Samtidig kan det være en stor fordel at få professionel elektrikerhjælp til at installere ladestation mv. i huset.

Lige her på siden kan du indhente tre tilbud på lige netop din opgave. Tilbuddene er for dig gratis at indhente og er samtidig helt og aldeles uforpligtende.