Alt hvad du bør vide om renovering af trappeopgange

Over hele landet bor hundredtusinder af mennesker i etagebyggerier. Langt de fleste af disse mennesker tager turen op og ned ad trappen flere gange om dagen. Det er dog langt fra alle disse opgange, som ser lige godt ud.

Dette skyldes blandt andet, at det er mange år siden, at det blev populært at bygge etageboliger. Derved er det heller ikke alle lejligheder, og i hvert fald ikke alle trappeopgange, som er blevet renoveret for nylig. Men hvis du er træt af en faldefærdig opgang, så kan du med glæde læse med i resten af denne artikel, hvor du får svar på alle de gængse spørgsmål omkring renoveringsprojektet.

Hvilke opgaver indebærer en renovering af trappeopgangen oftest?

Spørgsmålet omkring hvilke opgaver, som er nødvendige, er ret essentiel. Dette vil nemlig i høj grad definere omfanget og prisen på renovationen.
Det er dog meget forskelligt, og det hele handler om opgangens stand. Her er nogle af de spørgsmål, som du kan overveje:

 • Skal der lægges nye gulve?
 • Skal filten på væggene udskiftes?
 • Skal hele opgangen have en tur med malerbørsten?
 • Skal dørtelefonen udskiftes?

Hvis du vælger de nødvendige opgaver fra denne liste, så burde du have en god ide om omfanget.

Hvad koster en typisk renovering?

De fleste, som vælger at få renoveret trappeopgangen, vælger en grundig renovering, som dog ikke indeholder udskiftning af døre og dørtelefon.

Denne typiske renovering indebærer:

 • Maling af loft, vægge og døre
 • Lægning af nyt linoleumsgulv
 • Slibning/maling af gelænder

Prisen for denne typiske renovering afhænger af nogle forskellige ting. For det første afhænger det naturligvis af størrelsen på ejendommen. For det andet varierer prisen for forskellige virksomheder og sidst men ikke, så kan prisen varierer alt efter den geografiske placering i Danmark.

Læs også  Sådan renser du din tagrende på den nemme måde

Den typiske renovering af en 4-etagers ejendom vil koste mellem 100.000 og 135.000 kroner.
Hvis man derudover vil have nye dørtelefoner med i renoveringen, så vil dette koste omkring 2.500 kroner pr. lejlighed.

Hvad er vigtigt, når man skal indrette en trappeopgang?

Det er naturligvis individuelt, hvad man godt kan lide, og indretningen af opgangen bør man finde ud af sammen med de andre beboere.
Der er dog enkelte gode råd, som du kan få med herfra, som vil være en god ide i stort set alle opgange. Her får du tre gode råd:

 • Lys
  – Nogle trappeopgange kan virke en smule dystre og uhyggelige. Det er naturligvis ikke det udtryk, som du vil have i din opgang, og derfor kan du med fordel huske på, at der skal være masser af lys.
 • Gulv
  – Mørkt gulv er praktisk, da støv og skidt ikke bliver lige så tydeligt.
 • Planter
  – Planter er med til at skabe liv og hygge i opgangen.

Hvorfor er det vigtigt at have en præsentabel trappeopgang?

Det er som sagt ganske almindeligt for ældre etageejendomme at have en lidt slidt trappeopgang. Men sådan behøves det faktisk ikke at være. Det er nemlig ofte en ret overkommelig opgave at udføre denne renovering, og man når rigtig langt med en klat maling og noget grundig rengøring.
Men hvorfor er det så vigtigt, at opgangen er pæn?

For det første befærdes opgangen af rigtig mange mennesker hver eneste dag. Det er derved et ret vigtigt fællesareal. Så hvis alle beboere i bygningen prioriterer at holde lejlighed og gårdhave i orden, hvorfor skal trappen så overses?

Læs også  Nyt tag - Vidensguide til dig der overvejer et nyt tag

For det andet, så er trappeopgangen det første man lægger mærke til, når man træder ind i bygningen. Så hvis du gerne vil imponere dine gæster, eller hvis du prøver at sælge din lejlighed, så er der faktisk rigtig mange fordele ved at have en pæn, moderne og ren trappeopgang.

Herudover er en moderne og renoveret opgang også ofte lig med en sikker opgang. Er gelænderet lidt ustabilt? Eller ligner hoveddørene, at de er ved at falde af hængslerne? Så er det nok på tide med en grundig renovering, så alle beboere kan føle sig sikre.

Dette gælder i høj grad for den mest brugte fortrappe, men sikkerhedsproblemet opstår i allerhøjeste grad også på de gamle og vakkelvorne bagtrapper, som man finder rigtig mange steder.

Den billigste løsning, hvis du vil have fixet opgangen

Prisen på en sådan renovering afhænger som sagt af, hvem der tager sig af projektet. Hvis der bare skal males, så har I måske lyst til at gøre det selv, men ved større renoveringsprojekter er det en rigtig god ide at få professionel hjælp, hvis man ikke selv har den nødvendige erfaring.

Dette kan vi hjælpe dig med. Vi kan nemlig skaffe 3 gode tilbud til dig. De 3 tilbud vil være fra kvalitetsbevidste firmaer, og du skal blot vælge det billigste og bedste tilbud.