Rengøring og algebehandling af tag – Alt hvad du skal vide

Danskerne elsker at tage sig af deres bolig. Vi elsker at indrette, og vi elsker at passe og pleje. Det er dog ikke alle dele af vores bolig, som man lige kan komme til at rengøre, og disse steder kan ofte være med til at skabe en irritation, da alt andet er pænt og rent.
Det vil vi gerne hjælpe dig med, og derfor får du her en masse viden omkring rengøring og algebehandling af tag.
Det er nemlig hverken pænt eller sundt for huset, hvis der vokser en masse alger og mos på taget. Men alt dette slipper man af med, hvis man foretager en algebehandling.
Alger kommer på et eller andet tidspunkt til at vokse på langt de fleste tage. Grunden til dette er, at vores klima er ganske fugtigt, og det elsker algerne. Behandlingen af denne grønne bevoksning vil slå algerne ihjel, så du igen kan få et pænt og rent tag.

Hvornår har taget brug for algebehandling?

Så snart du begynder at lægge mærke til de små bevoksninger, så kan du arrangere en rengøring og algebehandling af taget. Derved kan du nemlig komme problemet til livs, før det udvikler sig.
Hvis din bolig har stået med alger på taget i flere måneder eller år, så skal du ligeledes vide, at det aldrig er for sent.
Så hvis du ikke er generet af en lille smule bevoksning, som man knap nok kan se fra jorden, så kan du også vælge at vente lidt længere, så du føler, at du virkeligt får noget for pengene.

Læs også  Decoslide Spejl

Hvad koster det at få rengjort taget?

Prisen for denne rengøring af taget varierer en hel del, og derfor er det vigtigt, at du finder flere forskellige virksomheder, som kan give et tilbud på opgaven. Du kan finde priser fra omkring 600 kroner og helt op til over 1000 kroner.
Selvom dette for nogen lyder dyrt, så får du dog kvalitet for pengene. Når en professionel virksomhed kommer og ordner taget, så kan du være sikker på, at de har både erfaring og viden. Herudover behandler de taget ved hjælp af det bedste udstyr, så de kan opnå de bedste resultater på dit hjem.
Metoden, hvorpå alger, mos og andet bliver fjernet, går ud på, at der bliver påført et algedræbende produkt nede fra jorden. Dette produkt vil stille og rolig gøre det af med bevoksningen, og efter noget tid vil der ikke længere være noget grønt at se på taget.

Kan man rengøre og algebehandle selv?

Hvis du gerne selv vil bekæmpe algerne og alt andet bevoksning på taget, så er dette muligt. Det er dog en langsommelig proces, der tager tid.
Det er egentligt ganske simpelt. Hvis der er en stor mængde af bevoksning på taget, så vil du først og fremmest skulle skrabe det værst af. Når du gør dette, skal du dog være meget opmærksom og forsigtig, så du ikke påfører skade på taget.
Når det værste lag er fjernet, så kan du fordele et dræbende produkt. Dette kan gøres på flere forskellige måder. Du skal helst undgå at anvende en højtryksrenser, da denne metode kan skade taget. Du kan derimod anvende en vandkande, hvorfra du stille og langsomt kan fordele produktet rundt omkring på taget.
Hvis du vælger at gøre det selv, så skal du dog huske på din egen sikkerhed først og fremmest. Man skal altid være ekstra forsigtig, når man arbejder oppe i højden.

Læs også  Lamper og LED belysning til din garderobe

Hvis du har væres succesfuld med at fjerne alt bevoksningen på taget, så kan du gøre dig selv en tjeneste og forebygge yderligere bevoksning. Dette kan du gøre ved at sørge for, at alt vand kan løbe væk fra taget og ved at sikre, at taget får den maksimale mængde af sol.
Hvis du ikke ønsker at bruge al denne tid og energi på taget, så har vi en løsning til dig i næste afsnit.

Få taget rengjort professionelt

Priserne varierer som sagt rigtig meget, og derfor er det vigtigt at være i kontakt med flere forskellige firmaer. Derfor anbefales det altid at hente minimum 3 tilbud, hvorfra du blot skal vælge det billigste og bedste. Det er gratis og dermed ingen grund til at lade være. Derved kan du få kyndige mennesker til at ordne dit tag, og du behøver hverken at bekymre dig om sikkerhed, udstyr eller noget andet.
Så hvis du vil have et rent tag til en lav pris, så sørg altid for at indhente flere tilbud fra professionelle.