Maler – Brug for en maler?

Malerarbejde er nok noget af det arbejde, som flest mennesker vælger at gøre selv. Mange tror nemlig, at det er nemt og hurtigt at male, men det er faktisk en sandhed med modifikationer.

Malerfaget er nemlig slet ikke så nemt, som mange går og tror. Alle der selv har malet en hel lejlighed kan skrive under på dette og ved hvor mange svære udfordringer, der er forbundet med at male en bolig.

Med en professionel maler er du sikret et flot og holdbart resultat, hvor du ikke kan se grimme streger i malingen og være nervøs for, om det du har lavet nu holder sig pænt over tid.

Samtidig bliver det hurtigt dyrt i maling, hvis du selv står for det. En rigtig maler ved nemlig præcist, hvor meget maling, som der er nødvendigt til den givne væg.

Hvis man selv står for arbejdet bruger man ofte alt for meget maling, da man ikke er ligeså god til at lave et tyndt og konstant lag maling, samt man ikke helt ved, hvor meget der skal til.

En maler har mange opgaver

Tror man at en maler kun skal kunne male, så må man også tro om igen. En maler har nemlig mange andre opgaver, som det at sætte filt op og spartle. Og selvom man kan lave alt dette selv, så bliver resultat bare ikke ligeså godt, når man ikke har den rette erfaring med arbejdet.

Samtidig skal man vide noget om valg af maling, da noget maling er bedre til nogle træarter end andre. Samt der også skal tænkes på vådrumssikring og andre specielle effekter til maling, når man maler på forskellige overflader i forskellige rum i boligen.

Læs også  Kloakrenovering

Malingen spiller nemlig en vigtig rolle for boligens sundhed, da malingen skal sikre både træ og murværk, så der ikke kan komme fugt og andre skader. Dette kan f.eks. resultere i skimmelsvamp eller bare grimme vægge. Man skal derfor vide hvad man gør, før man starter på malingen af boligen.

Hvordan maler man vægge?

Hvis man alligevel vil male selv, så er det vigtigt at forberede sig ordentligt. Når man skal male vægge, så skal man først se på væggens sundhed. Er der sat filt op på en god måde, og er der ikke nogen skader, så er det naturligvis nemmere at gøre det selv.

Netop dette kan være en vigtig ting at overveje, når man skal beslutte, om man selv vil male væggene. Det anbefales at lade en professionel male første gang, og herefter er det nemmere at male væggen igen, når forarbejdet er lavet på en ordentlig måde.

Giver man sig alligevel i kast med at male en væg frabunden, så er det faktisk nemmest at se nogle guides på YouTube, da videoer viser arbejdet meget nemmere end med tekst. Der ligger flere gode videoer, hvor hele processen dækkes grundigt, og så er der ellers bare at følge dette. Husk også noget ordentligt malerudstyr, da man ikke kommer langt med en gammel dårlig pensel.

Indhent 3 tilbud på malerarbejde

Har man besluttet sig for at få en professionel maler til arbejdet, så bør man helt sikkert indhente flere tilbud på det givne arbejde. Det tager ganske kort tid, og så er det desuden helt gratis og kan klares over nettet med nogle få klik.

Læs også  Alt hvad du bør vide om renovering af trappeopgange

Og det er uforpligtende tilbud, hvorfor man ikke behøver tage i mod nogle af disse tilbud, hvis man ikke er tilfreds med dem. Om ikke andet har man lært noget om priserne på markedet, hvilket man kan tage med i sine overvejelser om eventuelt at gøre det selv.

Priserne på håndværk kan variere ret meget, og det er altid dumt at betale for meget for et givent arbejde. Timelønnen kan derfor være rigtig høj, hvis du lige bruger nogle få minutter på at indhente flere tilbud på dit malerarbejde og ikke bare tager i mod det første og bedste tilbud.

Gør det derfor altid til en vane at indhente flere tilbud, når du skal have lavet noget. Alt er til forhandling, og husker du at indhente flere tilbud, så kommer du til at spare virkelig mange penge over et helt liv. Det offentlige er også tvunget til at indhente flere tilbud på alt arbejde, hvilket skyldes det sparer dem for rigtigt mange penge i længden.