Luft til Luft Varmepumper

Sidst opdateret 22. maj 2021

Står du og overvejer en varmepumpe, som varmeløsning til boligen? Så er der flere ting, som der skal overvejes. Det er vigtigt at sætte sig ind i præcis hvad det er for en type varmepumpe man har behov for. Hvad er fordelene, og ligeså vigtigt, hvad er ulemperne?

For os er det vigtigt, at du får valgt den helt rette varmepumpe. Herunder kan du læse meget mere om luft til luft varmepumpen og blive klogere på, om det er den rette løsning for dig.

Beregn din besparelse på køb af varmepumpe

Prøv vores varmepumpe beregner og se hvor meget du kan spare. Det er nemt og helt gratis og giver dig det overblik du har brug for.

Beregn min besparelse ved køb af varmepumpe

eller få 3 gratis tilbud på en varmepumpe nu

Få 3 gratis tilbud på en varmepumpe

Vælg herunder hvilken varmepumpe du vil vide mere om

[products-compare ids=”181,189,195,197,199,200,266,268,270,273,275,276″ atts=”scop,udetemperatur,type1,energimaerke”]

Hvad er en luft til luft varmepumpe?

En luft til luft varmepumpe er en smart løsning, som sikrer en billig opvarmning til mindre bygninger i form af sommerhuse og mindre helårshuse.

Luft til luft varmepumpen udvinder varme fra luften uden for huset, og herefter anvender varmepumpen denne energi til opvarmning af huset.

Rent udseendemæssigt ligner en luft til luft varmepumpe et airconditionanlæg, som dem vi kender fra syden. En kasse uden for huset er forbundet til varmepumpen inde i huset, og det er derfor en ret enkel og minimalistisk løsning.

Nem installation

En luft til luft varmepumpe er nem og hurtig at installere, hvilket også gør det til en yderst attraktiv og billig løsning.

Det er dog hverken lovligt eller teknisk forsvarligt selv at installere varmepumpen, da det kræver stor teknisk indsigt at installere og vurdere den rette størrelse. For en fagmand tager det dog ikke mange timer, så du behøver ikke frygte prisen til installation. Ofte får man en fast pris med montering, når man køber en varmepumpe.

Billige i drift

Luft til luft varmepumper er billige i drift. Først og fremmest er indkøbsprisen og prisen på montering lav, så der er ikke særlig stor afskrivning på denne type varmepumper. De er desuden designet til at holde i adskillige år, hvilket gør afskrivningen endnu lavere.

Selve driften er også billig, da varmepumpen anvender en ret simpel og gennemtestet teknologi, så der yderst sjældent er tekniske problemer med denne type varmepumper.

Har du et sommerhus, som kører på elvarme, så kan du regne med en besparelse på elforbruget på over 50 %! Mange melder om en langt større besparelse, men det kommer lidt an på anlægget og måden det benyttes.

Det kan nemlig også benyttes til aircondition om sommeren, og bruger man det hyppigt til dette, så kan det bruge lidt af det ellers sparede el på at køle. Her skal man dog også huske, at man får en ekstra komfort via denne aircondition, samt at man altid kan slå den fra, hvis man vil spare mest muligt på elregningen.

Få 3 gratis tilbud på en varmepumpe

Varmepumper giver et godt indeklima

Udover den store besparelse på elregningen, så sikrer en luft til luft varmepumpe et særdeles godt indeklima i din bolig. Luften kommer nemlig ind via en ventilator, som fordeler den varme luft i hele boligen og er med til at skabe en god cirkulation i boligens luft.

Dette er yderst vigtigt for indeklimaet, så du undgår kuldebroer, fugt og kondens. Dermed bliver det både rarere og sundere at opholde sig i boligen, og en varmepumpe kan medvirke til boligens sundhed og mindre udgifter til renovering hen ad vejen.

En varmepumpe kan derfor hurtigt tjene sig ind igen, og derudover har du formentlig mulighed for at spare yderligere penge via skattefradraget på energiforbedringer på boligen. Politikerne har nemlig gjort dette fradrag permanent, så grønne forbedringer på boligen medfører et skattefradrag i udgifter til installation.

Få en nem Aircondition med din varmepumpe om sommeren

Som nævnt tidligere kan en luft til luft varmepumpe fungere som et airconditionanlæg om sommeren. Dette er dog ikke obligatorisk, og man kan altid spare den ekstra el til aircondition, hvis man ikke ønsker at benytte sig af dette.

Det kan dog være virkeligt rart på de varmeste sommerdage, hvis man har denne mulighed for aircondition. Bruger man det kun de aller varmeste dage, så er det også begrænset, hvor meget el det koster, da varmepumpen jo er en yderst energivenlig løsning.

Det er i hvert fald rart at have muligheden for aircondition, og især hvis Danmark bliver varmere og varmere ifølge med den globale opvarmning. Om ikke andet kan man se denne aircondition som en gratis ekstra funktion til en varmepumpe, som man enten kan benytte sig af eller lade være.

Nogle ældre mennesker har det ekstra svært ved de varmeste sommerdage, og her kan det altså også være skønt med muligheden for aircondition.

Få 3 gratis tilbud på en varmepumpe

Fordele ved en luft til luft varmepumpe

Hermed en kort opsummering af de mange fordele, som en luft-til-luft varmepumpe byder på:

  • Nem installation
  • Billig i indkøb
  • Skaber godt indeklima i boligen
  • God økonomisk løsning
  • Mulighed for aircondition om sommeren

Ulemper ved en luft til luft varmepumpe

Det er også vigtigt at være bekendt med ulemperne, som opsummeres herunder:

  • Man må ikke selv stå for installationen
  • Muligvis opfindes der nyere og bedre løsninger snart, da der forskes meget i energivenlige tiltag.
  • Kan ikke levere varmt vand
  • Varmepumpen producerer mindre varme på meget kolde dage, så her kan det blive nødvendig med et supplement af el radiatorer.

Indhent 3 tilbud på varmepumper

Selvom varmepumper ikke er den største investering, så koster en luft til luft varmepumpe alligevel adskillige tusind kroner inklusiv montering.

Når man køber varer i denne prisklasse, så er det altid godt at indhente flere tilbud på arbejdet, da der hurtigt kan være mange penge at spare.

Derudover er der stor konkurrence inden for denne branche, da der tidligere har været en særdeles god fortjeneste fra forhandlernes side.

Det er gratis, nemt og uforpligtende at indhente 3 tilbud på varmepumper på nettet, det er blot at udfylde en formular på nettet, så har du de 3 tilbud efter få dage.

Få 3 gratis tilbud på en varmepumpe

2 kommentarer til “Luft til Luft Varmepumper”

Skriv en kommentar