Køberrådgivning sikrer dig et trygt boligkøb

Sp1

Med køberrådgivning i forbindelse med boligkøb får du en langt tryggere oplevelse, da du får en ekspert til at læse papirerne igennem, se boligen efter i sømmene og hjælpe dig med at forhandle prisen ned.

Vi kan ikke alle være eksperter inden for alle områder. Derfor er det vigtigt, at du allierer dig med en, der er, når du har brug for det. Det er med til at gøre, at du får den hjælp, du har brug for. Jo større og dyrere en beslutning, der er tale om, des vigtigere er det, at du får en ekspert til at hjælpe dig.

Boligkøb er noget, som de færreste mennesker ved særlig meget om, men hvor der virkelig er mange penge på spil for dig. Derfor er det vigtigt for dig, at du sørger for at få en ekspert til at hjælpe dig med køberrådgivning. Det er helt fra start, hvor du har fundet en bolig, som du er interesseret i.

Vedkommende hjælper dig med at gennemgå papirerne, kan tage med dig ud at se på boligen og til sidst hjælpe dig med at forhandle den rette pris til dig. Det er med til at gøre, at du er sikker på, at der ikke er noget galt med boligen, som du ikke vidste i forvejen.

Hvorfor skal jeg have en til at læse papirerne igennem?

Når du vil købe en bolig, får du en lang række forskellige papirer, som du skal læse igennem. Der står alt om boligens tilstand, hvordan den tidligere ejer har belånt den, og en lang række andre oplysninger. Hvis du selv er vant til at læse den slags dokumenter, vil det være nemt for dig at forstå, hvad det hele betyder.

Læs også  Guide: skal du have nye vinduer i huset?

For langt de fleste af os, vil den slags papirer efterlade os med en følelse af, at vi ikke helt forstår, hvad det er, vi læser. Det er ikke rart, når du køber noget så stort og dyrt som en bolig. Der giver det ro i maven, at du har styr på alle detaljerne, inden du har skrevet under på købsaftalen. Derfor er rådgivning i forbindelse med boligkøb så vigtigt for dig.

Dem, der tilbyder køberrådgivning er typisk advokater, ejendomsmæglere eller bankuddannede, der har ydet boliglån. Det vil sige, at de har rigtig stor erfaring med at læse papirerne igennem for en bolig. Derfor er der nogle ord og sætninger, der med det samme tænder de røde lamper hos dem, hvor det kunne have taget lang tid for dig at opdage dem.

Hvad kan der være galt med boligen, som ikke står i tilstandsrapporten?

Når du får en bolig, får du som nævnt en tilstandsrapport på den. Der tror du sikkert, at der står alle de fejl og mangler, der kan blive et problem i forhold til din kommende bolig – men det er langt fra altid tilfældet. Derfor kan det også være rigtig rart for dig at have en person med ud at se på boligen, så du er sikker på, at der ikke er noget, som du overser. Det kan en køberrådgiver også hjælpe dig med.

Vedkommende hjælper dig med at gennemgå hele boligen i forhold til de rapporter, som du har fået på den. Det er blandt andet tilstandsrapporten, energimærkningen og rapporten om boligens elinstallationer.

Læs også  Tips og tricks til at bekæmpe ondt i ryggen med dobbeltsenge

Et eksempel kan være, at I tjekker for, om der er skimmelsvamp i boligen. Er du ved at købe et ældre hus, vil det typisk ikke fremgå af tilstandsrapporten, hvis der er skimmelsvamp i kælderen. Det blev først lovpligtigt at sikre mod fugt i kælderen i 1970’erne, derfor er der rigtig mange ældre huse, der har skimmelsvamp der. Det er ikke altid noget, som du selv kan se – men det kan skabe et usundt indeklima og ende med at koste mange penge at fjerne. Læs mere om, hvorfor køberrådgivning er en god ide her.

Hvorfor kan jeg ikke bare selv forhandle boligen ned i pris?

Du er selvfølgelig velkommen til at stå for det hele alene. Det er ikke et lovkrav, at du får køberrådgivning i forbindelse med boligkøb. Det er kun for at give dig en ekstra tryghed og sikkerhed, når du køber. Ejendomsmægleren behøver nemlig ikke at fortælle dig alt om boligen. Han eller hun er udelukkende sælgers repræsentant og skal have solgt huset så hurtig og så dyrt som muligt.

Du er derfor velkommen til selv at prøve at forhandle boligen ned i pris, hvis du har fundet en, som du gerne vil have. Hvis du ikke er en erfaren forhandler, kan det dog ende med at blive svært for dig, da du ikke kender alle de tricks, som ejendomsmæglerne gør.

Det gør en køberrådgiver derimod. Husk på, at mange af køberrådgiverne selv er tidligere ejendomsmæglere. Derfor har de helt styr på, hvilke kneb deres tidligere kolleger kan finde på at bruge. Derfor kan køberrådgiveren ofte sikre dig en lavere pris, end du selv ville kunne.

Skriv en kommentar