information

Kan man slå græs i regnvejr?

Det korte svar er ja, selvfølgelig kan du det. Det lidt længere er, at det naturligvis kan lade sig gøre, men resultatet bliver ikke nær så kønt og du har en del mere vedligehold af din plæneklipper. Læs med her og hør hvordan du kommer igennem en våd periode uden at få stress.
Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Alle husejere har på et eller andet tidspunkt prøvet at slå græs enten når det regner eller græsset stadig er vådt. Det giver ikke helt det ønskede resultatet. Du får våde sko og har et stort arbejde med at ordne din plæneklipper bagefter – hvis du altså husker det.

Kan man slå græsset når det er vådt?

Ja det kan du sagtens, men som skrevet ovenfor så er det langt fra optimalt. Du risikerer at rive græsset over hvis du skubber for hurtigt/hårdt på din plæneklipper.

Derudover er jorden sikker blød og du kan lave fuger i plænen der tager tid efterfølgende at reparerer eller komme sig naturligt.

LÆS OGSÅ  Den perfekte gave til ham på fars dag

Vi anbefaler ikke at du slår græs i regnvejr. Der er ikke rigtig noget der taler for at det er en god ide.

Hvis du absolut gerne vil slå græs i regnvejr, har vi et par råd til dig.

  1. Sæt rotorbladet op. Du skal minimum slå i 4-6 cm højde så der er frit under plæneklipperen til det våde græs. Hvis ikke så vil det lægge sig i store klumper.
  2. Skub ikke for får. Du risikerer at lave fuger i plænen og rive græsset op
  3. Inden du starter så rens din plæneklipper og sprøjt silikone spray på undersiden. Så er det nemmere at få det våde græs af igen

Nemmere måde at få slået sin græsplæne på – I alt slags vejr

Der er andre måder at få en flot græsplæne på. Endda helt uden at det kræver noget af dig selv.
For bare få år siden kostede robotplæneklippere en bondegård. De fleste langt over 10.000 kr. for selv en lille parcelhushave.

Det er ikke længere tilfældet. I dag kan du nemt for en robot plæneklipper til under 5.000 kr – selv af de rigtig gode.

De klarer sig selv i alt slags vejr – også regn, hvor de bare holder pause.

Årsagen til at du bliver nødt til at klippe græs i regnvejr er nemlig at du bruger tiden på noget sjovere når det er godt vejr og dermed er den lige pludselig blevet 8-10 cm høj.

Bruger du en robotklipper så sørger den for at den altid er pæn.

Du kan faktisk gøde 3-4 gange om året og få den plæne du har drømt om uden at du skal rende efter din græsslåmaskine hele sommeren.

LÆS OGSÅ  8 Bedste tips og råd til bekæmpelse af Bananfluer - Fælder til bananfluer

Artiklen er skrevet i samarbejde med Herba Nordic

Bolex formidling skriver om mange forskellige emner, men typisk dem der ikke kræver teknisk indsigt. Det kan være om haven, græsplænen eller hvordan du bedst vasker taget på garagen eller ordner tagrender.

Gode råd og masser nyttig viden kommer fra bolex.dk's formidling

Comments are closed.