Hvad du skal være opmærksom på, når du opbygger dit gamingrum omkring din PC

Sidst opdateret 6. juli 2022

Er du den heldige indehaver af et gamingrum? Og er du lidt usikker på, hvordan du får mest ud af omgivelserne? Så læs med i artiklen her, hvor vi gør dig klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du opbygger dit gamingrum omkring din PC.

Få den bedste komfort med den rigtige gamerstol

De gode spiloplevelser kan godt tage tid. Ikke mindst når man spiller komplicerede og strategiske MOBA-spil, der indeholder et stort persongalleri, og hvor man skal have øje for alle tænkelige scenarier. Det samme gør sig gældende, når man spiller interessante spil som bingo online, hvor man fordyber sig i spillet over længere perioder og har fuld fokus på skærmens kontinuerlige indtryk. I sådanne tilfælde er en god gamerstol alfa og omega, der bogstaveligt talt kan redde din ryg under de lange spilsessioner.

Gamerstolen har nemlig den fordel, at den er ergonomisk og giver god støtte i ryggen. Og så har stolen tilpassede armlæn, der kan indstilles i den rette højde, så du sidder behageligt. Du kan med fordel supplere med en fodskammel, så du kan hæve fødderne undervejs, hvis du har brug for at ændre lidt på din stilling. Disse tiltag vil uden tvivl højne din spiloplevelse og gøre den endnu mere behagelig.

Den gode lyd er det halve af oplevelsen

Den gode og fuldendte lyd er vigtig for den gode gamingoplevelse. Det gør det lettere at leve sig ind i universerne på skærmen, når lyden yder billederne og grafikken retfærdighed. Og du kan blandt andet opnå den optimale lyd ved at investere i et par gode højtalere med en solid bund.

Er der andre i husstanden, som du skal tage hensyn til, mens du spiller, kan du i stedet vælge et par kvalitetshovedtelefoner. Sørg for, at de ikke bare har god lyd. De skal også være behagelige at have på – også når man har haft dem på et par timer i streg.

Belysningen i rummet sætter den rette stemning

Lys er ikke bare lys. Det rigtige lys sætter stemningen i rummet og kan virkelig være afgørende for din gamingoplevelse. Derfor bør du vælge en belysning, der komplementerer dit spil. Og du behøver ikke sprænge dit budget. For LED strips er en god og forholdsvis billig måde at skabe den rette belysning, og så er de desuden lette at montere rundt omkring i lokalet. Sæt dem gerne bag skærmen og rundt langs paneler eller loft.

Du kan med fordel vælge LED strips, der kan skifte farve, så de ændrer farve, så det passer med indholdet på skærmen. Det tager gamingoplevelsen til nye højder. Vær desuden opmærksom på at placere lyskilder i dit gamingrum strategisk. De må ikke kaste glans ind i skærmen.

Hold styr på kablerne

Det er nogle gange nogle simple tricks, man skal hive op af hatten, når man gerne vil optimere på sine spiloplevelser. Og en ting er sikkert: rodede omgivelser gør det ikke lettere at leve sig ind i spillene. Og hvis der er noget, der kan rode i et gaminrum, så er det mængden af kabler!

Du vil især være glad for at have styr på ledningerne, hvis du af og til holder gamingaften med dine venner, der også har deres PC + gadget-oppakning med. Det kan hurtigt blive et logistisk mareridt at holde rede på det hele.

Der findes et hav af bokse, kabeltromler og lignende, som du kan bruge til at organisere dine kabler. Men mindre kan også gøre det. Eksempelvis kan du køre en helt lowbudget stil med gaffatape eller strips. Dog er det ikke nær så æstetisk som ”det rette udstyr”.

Gør dit rum personligt

Går du meget op i gaming, bør du gøre dit gamingrum indbydende og rart at være i. Og rummet bør ikke mindst afspejle din interesser. Det kan du blandt andet gøre ved at vælge en lækker farve til væggene, der passer til din personlige smag, og tilføje plakater, billeder og kunst, du godt kan lide. Vil du gerne sætte prikken over i’et på indretningen, kan du dekorere med figurer eller andre former for ”collectibles” såsom funko pop figurer, der stammer fra nogle af dine yndlingsspil, -film eller -serier.

Skriv en kommentar