Gulvarbejde: Den komplette guide til nyt gulv

Ønsker du at få foretaget noget gulvarbejde? Så har vi klargjort en komplet guide til dig, så du kan få svar på alle de typiske spørgsmål. Du får både svar på, hvordan du kan lægge dit gulv selv, og du får en masse viden, som du kan bruge, hvis du vil hyre professionelle til at foretage arbejdet.

Her er nogle af de emner og spørgsmål, som vil blive besvaret:

 • Hvilke gulve er populære?
 • Hvad koster det at få lagt nyt gulv?
 • Er det muligt at modtage rådgivning omkring gulvarbejde?
 • Gør-det-selv løsningen: Hvad skal man være opmærksom på?

Hvilke gulvtyper kan man vælge?

Der findes en lang række af materialer, som er populære, når man taler om gulve. Her er de materialer, som vi ser, at de fleste vælger, når de skal have lagt nyt gulv:

 • Trægulve
 • Stengulve
 • Fliser eller klinker
 • Beton
 • Linoleum
 • Laminat
 • Vinyl

Der er altså et væld af muligheder, og der er ligeledes en masse overvejelser, som man bør gøre sig, inden man vælger.

Først og fremmest skal du overveje økonomien, når du skal vælge en løsning. Hvor meget må det koste?

Dette spørgsmål kan allerede hjælpe dig til at snævre feltet ind på den bedste løsning.

For det andet kan du med fordel overveje, om du skal have gulvvarme?

Langt de fleste af de ovenstående materialer kan klare gulvvarme, men materialer som for eksempel træ kan kun klare en vis mængde. Herudover skal du også være opmærksom på produktgarantien, da denne ikke altid gælder, hvis materialet lægges over gulvvarme.

For det tredje skal du gøre dig de indretningsmæssige overvejelser – hvilket gulv vil se pænt ud i dit hjem?
Gulvet udgør en rigtig stor del af overfladerne i dit hjem, og materialet har en essentiel indvirkning på, hvordan rummet opfattes.

Slutteligt bør du overveje vedligeholdelsen. Hvor ofte skal det gøres rent, og hvor besværligt er det at holde rent? Og hvad med reparationer?

Tommelfingerreglen siger, at jo glattere overfladen er, jo lettere er den at vedligeholde, hvilket er en regel, som du kan have i baghovedet, når du skal vælge.

Hvad koster det at få lavet gulvarbejde?

Prisen på gulvarbejde varierer en hel del, og der er mange forskellige faktorer, som er med til at afgøre prisen. Vi vil dog prøve at give dig et nogenlunde billede af, hvad det cirka koster og hvilke knapper, man kan skrue på, hvis man vil justere prisen op eller ned. Her er de vigtigste faktorer, der afgør prisen:

 • Materialet – de billigste løsninger vil ofte være vinylgulve, og de dyrere løsninger kan for eksempel være trægulve af en dyr sort.
 • Gulvtype – hvilken type er nødvendig? Skal gulvet være bærende eller ikke-bærende?
 • Geografi – prisen for arbejdskraften varierer også en smule alt efter, hvor du bor i Danmark.
 • Antal kvadratmeter – Det er naturligvis billigere at lægge gulv i et rum end et helt hus. Du kan dog være heldig at forhandle en bedre pris pr. kvadratmeter, hvis du skal have foretaget en større opgave.

Kan man modtage rådgivning omkring gulvarbejde?

Hvis du vil modtage rådgivning omkring materialer, fremgangsmåder eller andet, så får du nemt dette ved at kontakt en professionel virksomhed. Her kan du blive vejledt og guidet.

Du får dog den bedste rådgivning, hvis du vælger at søge den, der hvor du har købt gulvet, eller ved den virksomhed, som skal lægge det.
Ved at få professionelle mennesker til at lægge gulvet, så er der faktisk også mange, som sparer penge. Derved undgår man fejl, som kan være dyre, tidskrævende og besværlige at rette.

Hvad skal man være opmærksom på, hvis man vil gøre det selv?

Hvis du vil lave dit eget gulvarbejde, så er der mange ting, som du skal være opmærksom på. Disse ting afhænger naturligvis også af omfanget, typen og materialet, men her får du nogle universelle ting, som du skal være opmærksom på:

 • Gulvets underlag
 • Præcision – nøjagtig udmåling er essentiel
 • Tålmodig – Et gulv bliver ikke nødvendigvis lagt på én dag

Det er også essentielt, at du har den nødvendige viden, så hvis du er opsat på at lægge gulvet selv, så skal du højst sandsynligt foretage en del hjemmearbejde, før du er klar.

Indhent gratis tilbud og få hjælp af en professionel

Det er dog ikke altid den bedste løsning at foretage gulvarbejdet selv. Hvis du får professionel hjælp, er du sikret et hurtigt og flot resultat, og vi hjælper dig endda med at finde det billigste tilbud. Hos os kan du indhente 3 gode tilbud, og så skal du blot vælge det bedste og billigste tilbud – så er det nemt at få lavet flot gulvarbejde.