Gør din indretning personlig

, Gør din indretning personlig

Sidst opdateret 19. oktober 2021

Med de store bolighuse og billige møbelkæder som mange gør brug af, kan det godt være svært at gøre sin boligindretning personlig.
Vil man gerne have unikke designermøbler, bliver det i hvert fald hurtigt dyrt at skabe en personlig stil.
En hurtig genvej kan være at lade din personlige stil komme til udtryk i de små detaljer som f.eks. ved at bruge kunstplakater på dine vægge.

Kunst på væggen skaber balance

Det er bevist, at farver og kunst påvirker vores humør, og derfor er det vigtigt, i dit hjem især, at du får skabt harmoni og balance ved at omgive dig med ting, der fryder øjet.
Er du fan af en bestemt kunstner, eller har du ikke rigtig helt fundet din personlige stil endnu så bare rolig. At lege med kunst på væggene behøver ikke at være dyrt.

Kunstplakater er på mode igen

Kunstplakater var på mode i 90’erne, men her fandt man dem ofte blot som prints fra kendte kunstnere og populære malerier indrammet i kunstige sølv- og guldrammer.

I dag er udvalget meget større, og det er muligt at finde kunstplakater i alle afskygninger.

Vælg plakater der gør dig glad

Vi er alle individuelle, og måske er du særligt glad for naturen, en grøn farvenuance, eller en bestemt kunstner.
Du kan i så fald vælge en eller flere plakater til dit hjem, som passer ind. Find f.eks. en smukke kunstplakater – eller lav dit helt eget design, se på danske designere der har skabt et brand, eller lav et miks af fede plakater, der stikker uden for rammerne.

Fordelen ved kunstplakater er, at de er overkommelige i pris, og skulle dine interesser og din stil ændre sig, så er det hurtigt og billigt at ændre indretningen.

Lav en plakatvæg

Lige nu trender det at lave en stor plakatvæg, og her er det kun din fantasi, der sætter grænser.
Har du brug for lidt inspiration, kan du f.eks. se mange gode bud på Pinterest eller Instagram, hvor folk har lavet plakatvægge med både løse og faste kanter, forskellige rammer og meget mere.
Du kan gøre mange ting for at skabe din helt unikke plakatvæg.

Vælg den rigtige ramme

En plakat kan være nok så smuk, men kommer du den i en ramme, der ikke passer til plakaten, eller ikke passer ind i din bolig, så får du hurtigt ødelagt den gode intention om at skabe ro for øjet og harmoni i hjemmet.

Eftersom plakatkunst ikke er ret dyrt, burde du nemt kunne få råd til at bruge lidt ekstra på en smuk ramme, men det kan også være, at den rette ramme til netop din plakat blot er den billigste fra byggemarkedet. Det afhænger lidt af, hvordan du har indrettet resten af din bolig.
Du kan f.eks. med fordel vælge en ramme, der matcher dine møbler, så hvis du har møbler i lys eg, så vælg en ramme der matcher. Ligeledes kan du også vælge en ramme efter den farve, du har indrettet rummet med.