Ferskentræ

Sidst opdateret 22. maj 2021

Et ferskentræ er et lille frugttræ med spinkle grene. Det kræver sol, varme og læ. Så modsat hvad mange tror, er det faktisk muligt at dyrke fersken, også på friland herhjemme. Problemet på vores breddegrader er, at frosten kan beskadige høsten da blomsterne ikke tåler frost. Det er derfor vigtigt at at man i det tidlige forår holder godt øje med træet og får dækket af, hvis der skulle komme sen nattefrost. Dæk så af og beskyt med grangrene eller sækkelærred.

Fersken er næsten en kuglerund frugt med en diameter på over 5 cm. Skrællen er lådden med en gullig til rød farve.  Frugtkødet er gult med en frisk og saftig smag. Frugterne plukkes efterhånden som de modner – dette når den gule farve får en varm tone. Høsten strækker sig typisk over et par uger.

Show Filters
Shipping
Price

Brand
 
Listen indeholder affiliate links
GRATIS FRAGT
, Ferskentræ
FERSKEN 'PEREGRINE' 7,5 liter potte
FERSKEN 'PEREGRINE' 7,5 liter potte
Pris fra 299
TILBUD
GRATIS FRAGT
Spar 76
, Ferskentræ
Fersken 'Red Heaven' Potte 7,5 liter 150-175 cm.
Frugter Smag Sød lækker fersken smag. Frugtkød Gult med saftigt. Farve Rød-gullig farve. Skræl Blød, med dun på. Størrelse 100-120mm Frugt facon Rund Udbytte Middelt, jævnt udbytte. Plukketid og modningstid Primo september. Modner uens (lang plukkeperiode
Pris fra 250
GRATIS FRAGT
, Ferskentræ
FERSKEN 'REVITA' 10 liter potte
FERSKEN 'REVITA' 10 liter potte
Pris fra 449

Ferskentræ til haven

Et oplagt sted at plante sit ferskentræ på friland er op af en syd eller vestvendt mur. Træet egner sig særdeles godt til espalier. På en ideel plads kan et ferskentræ blive op til seks meter højt. Det bestøves af bier og er derfor selvbestøvende.

Omkring april springer træets blomster ud. Dette med et væld af lyserøde blomster og før træets løvspring. De mange blomster sætter mange frugter. Det er derfor nødvendigt at tynde ud i frugterne da de spinkle grene ganske enkelt ikke kan bære så megen frugt. Tynd gerne ud med cirka 10 cm mellem hver frugt.

Et ferskentræ skal beskæres efter høst.

Fersken – Avalon Pride

Denne sort kan tåle at stå på friland – dette gerne op ad en sydvendt mur eller i et koldt drivhus. Den er hårdfør i forhold til vores klima, men kan ved hård frost få frostskader. Dæk eventuelt til med grangrene eller fiberdug.

Frugternes modningstid er midt september, men da de modner uens giver det en forholdsvis lang plukke-periode. Frugterne er saftige og søde med en blød skræl. De bliver cirka 8-12 cm store. Fersknerne kan lagres i en kort periode, men skal helst spises frisk.

Fersken Frost

Denne sort kan ligeledes plantes på friland op af en sydvendt mur eller i drivhus og kan ved sen nattefrost få skader. Sorten er modtagelig for svampesygdomme hvorfor den helst skal plantes tørt. Et halvtag er derfor en god ide hvis den plantes op af en mur.

Blomstringen sker i april-maj måned med flotte rosa blomster og i start september er frugterne plukkemodne. Smagen er mild med et fast frugtkød. Skrællen er blød med en smuk orange-gul farve. Størrelsen på frugten er 10-12 cm. De kan lagres i en kort periode men spises rå eller konserveres.

Nektarin Nectared

Sorten kan tåle friland men er følsom for fugt hvorfor den dyrkes bedst under halvtag. Derudover er den som de andre sorter følsom for frost hvorfor tildækning kan være nødvendigt.

Blomstringen sker i april måned før løvspring, med flotte rosa blomster. Modningstidspunktet er midt august til midt september. Smagen er sød og mild. Frugtkødet er fast og saftigt med en orange-gul farve. Skrællen er tyk og glat med en gul farve. Størrelsen på frugten er 7-8 cm. De kan lagres i en kort periode – uden fugt, og spises frisk.