Ferie på landet i ejet eller lejet sommerhus

Om ikke ret lang tid kommer sommerferien. Ungerne har lang ferie og der skal planlægning til. Der er mange muligheder at vælge imellem, alt efter budget og behov. Måske er det billig ferie i shelter, så der kan spares op til den store udenlandsrejse til næste sommer. har du ikke børn at tage hensyn til, kan du slænge dig i sofaen med det bedste casino uden ROFUS og boltre dig på diverse betting sider. Er der børn i huset, kan du læse med herunder og få lidt inspiration til sommerferien.

Ungernes sommerferie står for døren

Så er der ikke længe til at ungerne får sommerferie. Når du går i gang med at planlægge aktiviteterne, er der flere muligheder, som børn synes er sjove. Det kan være den store udenlandsrejse, måske oven i købet med tog, gennem Europa og flere destinationer undervejs. Det kan også være en camping ferie i Skåne. Eller et sommerhus et sted i norden, eller herhjemme. 

Økonomi og behov

Alt hvad du planlægger sker naturligvis ud fra hvilken økonomi der er til rådighed. Har I sparet godt op, så er det måske nu I skal på den spændende rejse gennem Europa. Der er ikke ret meget der overgår at vågne i en sovevogn og se bjerge uden for vinduet. Ungerne lærer en vigtig lektie om afstande og om landes forskellighed. Er det ikke i år der er penge til den store rejse, så er der stadig andre muligheder, som også er spændende og sjove. Både camping og sommerhuse, er alternativer, der ikke behøver at ruinere jer. Desuden er der også det faktiske behov at tage hensyn til. Måske er behovet bare at i bruger tid sammen som familie. I det tilfælde er en stor rejse jo slet ikke nødvendig. En uge i regnvejr i et sommerhus ved Vesterhavet, kan være alt hvad I har behov for. 

Alternativer til den store udenlandsrejse 

Shelter, vandrehjem, camping, sommerhus i Danmark eller sommerhus i Norge eller Sverige, er gode alternativer til den store udenlands rejse.

  • Shelter. Shelter er blevet mere og mere populært de senere år. Er ungerne ikke helt små, vil de helt sikkert synes det er en spændende form for ferie. Det handler om basis. Det handler om at være tæt på naturen og at komme helt ned i de basale lag for overlevelse. Har I mod på det kan en shelter ferie opleves på cykel. 
  • Vandrehjem. Vandrehjem er helt sikkert en cykelferie. Det kan selvfølgelig godt gøres i bil, men i bil mister man forbindelsen til naturen. Mange af vores vandrehjem ligger ude omkring i naturskønne omgivelser. Cykelturen derhen, med masser af pauser, er det halve af oplevelsen. Vandrehjem og shelter kan sagtens kombineres. Shelter er gratis og uden komfort. Vandrehjem er billige og tilbyder mange former for komfort. Der er både en rigtig seng, brusebad og vaskemaskiner. Der er også et rigtigt køkken, så I kan lave jer et godt måltid mad. 
  • Camping. Camping er fantastisk for børn. De Danske campingpladser har det hele. Der er legepladser og svømmebad og en hel masse andre børn at lege med. I behøver slet ikke forlade pladsen for at finde underholdning. Desuden ligger de altid i nærheden af, eller midt i skøn natur. De voksne får også mulighed for at slappe rigtigt af, fordi ungerne hele tiden har nogen at lege med. 
  • Sommerhus i Danmark. En uge ude ved Vesterhavet er en lise for sjælen. Naturen som er lidt barskere og meget smukkere end byens parker, vækker gemte sider i os alle. Bliver sommerhuset kedeligt, er der ikke langt til vandland, akvarier, eller hyggelige byer med små spisesteder. En uge i sommerhus er en afslappende ferie som tillader hele familien at komme ned i gear. 
  • Sommerhus i Norge eller Sverige. Forskellen er først og fremmest køreturen. Dernæst er det en helt fantastisk og anderledes natur oplevelse. Om det bliver Sverige eller Norge betyder ikke så meget, begge lande byder på helt anderledes natur og andre oplevelser end dem i Danmark. 

Ejet eller lejet sommerhus 

Måske overvejer I at eje et sommerhus. Det er en udmærket ide på flere måder. Dels er det helt fantastisk at have et lækkert sommerhus som familien kan vende tilbage til, år efter år. Det bliver rammen om en masse dejlige minder. Dels kan huset lejes ud og med lidt held finansiere sig selv. det gør også planlægnings delen meget nemmere. Det er bare en lille flytning, som gentager sig hver eneste sommer. Ikke at eje sit eget sommerhus giver nogen andre fordele. Det giver frihed til, fra år til år at vælge nye destinationer og andre rejse former. Ejer du et sommerhus er du næsten forpligtiget til også at bruge det. 

Timer i naturen

Uanset hvilken ferie form I vælger er det vigtigt at bruge timer i naturen. Naturen er den rigtige del af alle ferier. Det er her i indre ro og balance for alvor findes. Find vandrestøvlerne frem og gå ud i naturen. Bliv der i mange timer, sammen og ind i mellem alene. Læg hverdagen bag dig og lad roen og freden indfinde sig.

I sommerhus i regnvejr 

Sommerhus i regnvejr kan faktisk godt være hyggeligt. Det handler om at sætte tempoet ned og at se på de små glæder. Et spil ludo med ungerne, hvor man giver sig rigtig tid til at være til stede, på en anden måde, end en travl eftermiddag efter arbejde og skole

Skriv en kommentar