Ejendomsservice/Viceværtservice

Hvis du ejer en ejendom eller er ansvarlig for driften af en, så er vedligeholdelsen en af de vigtigste opgaver. Det gælder både de indendørs og udendørs områder til fælles afbenyttelse for ejendommens beboere.

Ønsker du ikke selv at varetage disse opgaver, kan du ansætte en vicevært eller et ejendomsservicebureau, til at gøre det for dig.

Hvilke opgaver dækker ejendomsservice?

Når du ansætter en vicevært eller et ejendomsservicebureau til at varetage vedligeholdelsen af din ejendom, vil der i kontrakten stå, hvilke opgaver det forventes, at de udfører og samt, hvor ofte det skal gøres.

Det kan for eksempel dreje sig om at slå græsset og klippe hækkene på fællesarealerne omkring bygningen om sommeren. Om vinteren handler det ofte om sneskovling og spredning af grus og sand på arealerne omkring og foran bygningen, så der ikke er risiko for, at nogen falder og kommer til skade.

Ydermere er der tale om mere forefaldende arbejde, som ikke kan planlægges. Det indebærer udskiftning af diverse pærer, når de springer eller vedligeholdelse af vaskemaskiner, tørretumblere mm i fælles vaskerum.

Overordnet er der tale om alle de ting, der er med til at få ejendommen til at fungere optimalt i forhold til vedligeholdelse af fællesarealer.

I dag findes der mange, store bureauer, der har specialiseret sig i ejendomsservice. Hos dem er de mest effektive maskiner til rådighed og der lægges stor vægt på, at opgaverne udføres præcis som aftalt og til den rette tid.

Indendørs og udendørs ejendomsservice

I mange tilfælde inddeles ejendomsservice i to kategorier, for at gøre det lettere at finde de rigtige medarbejdere til at udføre de forskellige opgaver bedst mulig.

Læs også  Sådan får du din bolig til at føles som et hjem

Indendørs ejendomsservice

Den indendørs ejendomsservice indebærer opgaver som; trappevask, rengøring af fællesarealer, vinduespolering, aflæsning af diverse målere, kontakt til håndværkere, kommunikation med beboere samt forefaldende opgaver i bygningen.

Denne form for ejendomsservice sørger for, at bygningen altid er ren og pæn at færdes i og at der er et sundt indeklima.

Mange virksomheder vælger også denne form for service til at varetage rengøringen f deres lokaler.

Udendørs ejendomsservice

Den udendørs ejendomsservice er den, der omfatter vedligeholdelse af de udendørs fællesarealer. Ud over de opgaver, der tidligere er nævnt, kan der også være opgaver som vinduespolering og affaldshåndtering, der alt sammen er med til at skabe et velfungerende og velholdt udeareal.

Hvilke opgaver har en vicevært?

En vicevært fungerer ofte som mellemled mellem beboerne og ejerne af ejendommen. Det er viceværten, der kommer, hvis en opvaskemaskine ikke virker eller et rør under vasken i badeværelset er utæt.

Viceværten er også ham, der kontakter en håndværker, når der er brug for det. Ofte har udlejningsejendomme faste aftaler med bestemte håndværkere og leverandører af hvidevarer, som viceværten er bekendt med.

Det er også viceværten, der laver småreparationer på fællesarealerne og holder opsyn med, at de bliver behandlet ordenligt, samt at beboerne overholder de regler, der er gældende for den individuelle ejendom.

Som udgangspunkt overlapper viceværten og ejendomsservicebureauernes opgaver hinanden, de viceværten også vil være ansvarlig for vedligeholdelse af fællesarealer og for at varetage de samme praktiske opgaver som ejendomsservice.

Viceværten er mange steder ved at være en sjælden mand, da han i større og større grad erstattes af de store, professionelle og effektive ejendomsservice bureauer.

Læs også  Tagmaling: Giv dit gamle tag nyt liv. Beregn pris og læs om fordele og ulemper

Ejendomsservice eller vicevært?

Skal du beslutte dig for, hvilken løsning, der er bedst for din ejendom, er det en god ide at se på, hvor meget du selv ønsker at være involveret.

Vælger du en vicevært vil der ofte være mere kontakt til beboerne. Det giver en anden indsigt i beboernes generelle trivsel og, hvordan du kan optimere din ejendom til deres fordel. En fordel ved viceværten er, at han ofte er beboende i ejendommen og derfor er hurtigt til stede, når der er brug for det.

Ønsker du på den anden side effektivitet og strømligning af de foreliggende opgaver kan du med fordel vælge et ejendomsservicebureau. Her vil du have alle vedligeholdelsesservices samlet hos et firma, der hurtigt og effektivt vil lære dig og dine forventninger at kende, så de kan leve bedst muligt op til dem.

Vælger du det sidste, er det altid en god ide at indhente tilbud fra flere forskellige, så du kan finde dem, der kan levere lige det, du skal bruge til den bedst mulige pris. Du kan altid indhente tre gratis tilbud og på den måde finde den billigste løsning for dig.

Brug dog gerne lidt tid på at sætte dig ind i, hvilken løsning, der er bedst for dig – om du ønsker en vicevært eller ejendomsservice.