information

Den perfekte gave til mors dag

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Når maj nærmer sig, vil du sikkert gerne finde den perfekte gave til din mor – de klassiske gaveideer til mors dag har hun sikkert allerede fået i løbet af årene, hvad med at prøve noget nyt?

Giv fx din mor gaver til haven. Alle aldre, alle budgetter og alle mødre, der har minimum en altankasse vil glæde sig over blomsterløg, frugtbuske, stauder eller andet til haven. Har din mor ikke grønne fingre, så kan du også prøve med andre alternative gaveideer i form af oplevelser, forkælelse eller skønhed.

Har du husket mors dag?

Hvert år 2. søndag i maj er det mors dag – dagen hvor du helst skal finde den perfekte gave til din mor. Men hvad er den perfekte gave til mor? Det afhænger af flere ting, men de tre vigtigste er nok:

  • Hvad er din mors interesser?
  • Hvor gammel er din mor?
  • Hvad er dit budget?

Klassiske gaver til mors dag har altid været en buket blomster, chokolade eller skønhedsprodukter, men hvis du gerne for en gang skyld vil give din mor noget andet og måske noget, der holder lidt længere, så kunne blomster til haven være en mulighed.

Blomsterløg er måske ikke så spændende at give, lige når gaven overrækkes på mors dag, men løgene bliver til blomster, der varer lang tid i haven og ved flerårsløg kommer år efter år. Lad din mor får glæde af blomsterne i længere tid med blomsterløg i stedet for en kortvarig buket. De imponerende amaryllis troner frem i ethvert blomsterbed, mens de søde små alpevioler danner et bunddække af farve og duft.

Glæd mor med gaver til haven

Gaver til haven er for mange den perfekte gave til mor – ganske enkelt fordi, de findes i alle prisklasser og kan matche selv det mest beskedne budget; fordi næsten alle mødre elsker blomster og har minimum en altankasse eller en potte til lidt grønt, og fordi gaver til haven er til mødre i alle aldre. Sommerens duft af ærteblomster eller de overdådige pæoner glæder alle generationer af mødre.

Frugtbuske og frugttræer blomstrer også smukt og glæder hele familien med sød frugt, der smager langt bedre end de købte. Dejlige bærbuske med hindbær, blåbær eller brombær, eller skønne frugttræer med blommer, ferskner eller figner – plant et træ med din mor og se det vokse hver sommer. For de helt små, hvor farmand måske endnu sørger for gaven til mors dag, er et frugttræ på alder med barnet en sød idé – hele familien kan således følge og nyde opvæksten af det jævnaldrende træ og barn år for år. Find inspiration til gaver til haven til næste mors dag, så er du sikker på at overraske med den perfekte gave til din mor.

Stauder til din mor

De ranke blomster, der kommer hvert år – stauder – er nok den mest perfekte gave til din mor med interesse for have. De finurlige akelejer eller de mangfoldige storkenæb farver og pryder stauderbede hos enhver haveentusiast. For én der elsker at gå i haven, er stauder den perfekte gave til mor, fordi du udover glæden ved de mangeårige blomster, også forærer din mor endnu en anledning til at nusse om noget i haven.

Stauderbede skal passes, men for de tætte og store bede er en nedklipning hvert efterår i mange tilfælde nok. En arbejdsindsats som selv den ældre generation af mødre kan overkomme. Giv din mor flere løg af de stauder, hun elsker, eller lad hende prøve noget nyt med stauderløg, som hun ikke har i forvejen. De fleste haveentusiaster finder glæde ved at afprøve nye blomsterarter og finde frem til, hvilken pasning de kræver.

Skal du have flere gode gaveidéer til mors dag?

Den perfekte gave til mor er netop det, der gør din mor glad. Har din mor ikke grønne fingre, eller har alderen eller en travl hverdag frataget hende muligheden, så er der heldigvis mange andre gaveidéer. Giv fx din mor en oplevelse, hun aldrig glemmer – alene, sammen med dig eller andre fra familien. En aften på restaurant, en gåtur over Lillebæltsbroen eller en tur i spa. Den perfekte gave til den mor, der gerne vil prøve nyt eller tilbringe tid sammen med sine kære.

Den indretningsinteresserede mor vil altid glæde sig over ting til boligen, mens sundhedsfreaken vil få et smil frem over en kurv med sunde snacks. Få ordnet negle sammen med din mor, eller måske er det tid til at forkæle hende med en total make-over. Husk dog: Ikke alle gaver behøver være seriøse eller interessegaver – giv din mor et godt grin med en sammenklappelig fodmassagebakke eller en skøn bog fra den altid sjove Hella Joof. Den sjoveste gave af dem alle må dog være puden med et skørt billede af hele familien!

Bolex formidling skriver om mange forskellige emner, men typisk dem der ikke kræver teknisk indsigt. Det kan være om haven, græsplænen eller hvordan du bedst vasker taget på garagen eller ordner tagrender.

Gode råd og masser nyttig viden kommer fra bolex.dk's formidling

Comments are closed.