Skydelåger fra Decoslide i prisvindende design og trinløs højdejustering til 250 cm

Sidst opdateret 25. maj 2021

Når du i standsætter boligen, er det ofte tid til at få nyt inventar af garderobeskabe, også kaldet klædeskabe fra gamle dage. Faktisk viser tal at 37% af danskerne der bygger om vælger at købe ny indretning til soveværelserne eller walk in-closets. Garderobeskabene bliver ofte gamle og slidte samtidig med at man gerne vil have et nyt udtryk og design i rummet.

Af de mange tusinde danskere der hvert år vælger nye skabe, vælger mere end halvdelen. Faktisk over 59% og tallet er stigende at få skydelåger eller skydedøre.”

Årsagen er simpel: Det er pladsbesparende og du kan få et design udtryk, der gør at skabet går helt til loft og dermed undgår du synligt rod oven på skabet, da de er gem bag lågerne.

Derudover er det også billigere med skydelåger i forhold til låger.

Vælg en ordentlig kvalitet til skinne systemet til dine skydelåger

Noget af det du skal sikre dig er at skinnesystemet er af en god kvalitet. Det må under ingen omstændigheder være i plastic, men helt aluminium, da det ikke ruster og ikke vejer ret meget.

Vi har haft muligheden for at teste Decoslide og dermed skriver vi en hel serie af artikler om dette system. Det betyder ikke at der ikke findes andre der er lige så gode, men det vi finder ekstremt smart er det trinløse højde system der går helt op til 250 cm. Ofte 30-40 cm. Højere en andre vi har kunnet finde.

Sammen med skinnesystemet, der er special udviklet af Danske Decoslide er dette system meget nemt at anbefale til andre.

Trinløse højdejusterbare til 250 cm

Når du vælger at du vil have skydelåger- eller skydedøre i din nye garderobe, så er den næste udfordring at du skal finde et der kan nå loftet. Alt for mange systemer kan ikke nå op til alle lofterne og dermed mangler rigtig mange 1-3 cm hvilket gør at det ikke fungerer ordentligt og lågerne sider løst.

Med Decoslide undgår du helt dette da de er trinløse og 100% justerbare op til 250 cm. På den måde sikre du at du får en løsning der gør fra gulv til loft og stadig kører rigtig godt, grundet deres unikke skinnesystem i aluminium.

Skydelåger og skydedøre på specialmål

Det næste er at du skal sikre dig at producenten eller leverandøren kan levere på specialmål. Der er ikke noget værre end at få et skab hjem og der er 5 cm luft eller mere som du ikke kan udnytte. Dette har du nu mulighed for at gøre med Decoslide.

Skydedøre på special mål er løsningen på høje lofter eller kæve mål

Når man har lofter der ikke falder ind i standardmål, kan man ikke købe de helt billige varianter og plastic skinner. De kommer ganske enkelt ikke til at se ordentligt ud.

Med skydedørene på mål præcist efter din loft højde sikre du at de kommer til at kører perfekt.
Husk at tage højde for forskelle mellem loft højden i begge sider af rummet for at sikre du giver de rigtige mål.

Decoslide anmeldelse

Vores anmeldelse eller rettere artikelserie, er skabt fordi vi er så begejstrede for systemet og ikke mindst prisen. Det gør det til det perfekte Gør det selv projekt, for den en handy mand, der har lidt styr på mål og samling af møbler generelt.

Derfor anbefaler vi at du sammen med vores anmeldelse af Decoslide, selv læser materialet og ikke mindst vores artikler igennem således at du selv kan træffe den bedste beslutning for opsætning af jeres garderobeskabe.

Vi vil i fremtiden teste andre løsninger på samme måde som i denne serie af artikler. Det gør vi for at opnå størst mulig information om produkterne så du har en bedre mulighed for at vælge rigtigt.

Bolex modtager en mindre kommission for at teste og anmelde produkterne, men det er ikke noget der har til hensigt at sløre eventuelle produkters anmeldelse som værende mere positive. Det er ganske enkelt måden vi finansierer et så stort projekt på.

Skydelåger – Gør det Selv

Hvis du er gør det selv mand eller kvinde så kender du helt sikkert til forskellen mod at samle et billigt lav kvalitetsprodukt og et, måske dyrere men på alle måder kvalitetsprodukt. Der er en kæmpe forskel. Gå ikke på kompromis med noget der skal kunne holde i mere end 10 år.

Det er ganske enkelt for surt at bruge tiden på arbejdet, hvis du skal gøre det igen om 2 år når det er skævt.

Gør det selv er ganske enkelt sjovere synes vi her på bolex.dk, men vi er nok også lidt forudindtagede, da vi mener man sagtens selv kan, hvis bare man tager sig tiden til det.

Der findes i øvrigt flere forskellige typer af skydedøre og måder at omtale dem på. Det kommer vi meget kort ind på her

Udenpåliggende skydedøre

Når man taler om skydedøre eller skydelåger der ligger uden på skabet så er det, netop det som Decoslide er. Det betyder i praksis at du kan vælge blot at skifte dine eksisterende skydelåger på dit skab eller fjerne lågerne og sætte skydelåger og skinner op. Det giver dig samme indretning i skabet, men et helt nyt look i rummet.

Skydedøre indendørs

Skydedøre og låger indendørs er det mest anvendte og også det som Decoslide, som vi her skriver om er beregnet til.

De er skabt til områder som børneværelser, soveværelser, Walk In Closets, samt en Entré eller andre steder hvor du ønsker opbevaring uden at det er synligt på samme måde som med skabe.

Skydedøre udendørs

Hvis du gerne vil benytte skydedøre og låger uden dørs, så skal du kigge på systemer som er beregnet til dette. Decoslide og langt de fleste andre mærker kan ikke tåle klimaforandringerne i det danske vejr og vil ikke holde ret længe.

Skydedøre i væg

Mange forveksler skydelåger med skydedøre i væggen. Det er to forskellige ting og  en skydedør i væg er noget der kræver en del arbejde. Dels skal de væg, døren skal kører ind i rives ned og opbygges omkring et skinnesystem. For det andet er det ikke noget man bruger til garderobeskabe, men som pladsbesparende døre i huset. Typisk for at kunne lukke afsnit af i boligen på den nemmeste måde.

Skydedøre i væggen, var meget anvendt i 60’erne, men benyttes stadig i større boliger hvor de er dobbelte. Typisk til kontorer og hjemmebiblioteker.