Bygherrerådgivning – Hvilke opgaver laver en bygherrerådgiver?

Bygherrerådgivere er eksperter i at kordinere og udføre større byggeprojekter. Det er dem, der har det fulde overblik, og derfor bliver de ofte kaldt ind til disse helt store byggeprojekter. Rådgivere bliver både anvendt af både privatpersoner samt private og offentlige virksomheder i alle størrelser.

Her er nogle af de opgaver, som en bygherrerådgiver påtager sig i et byggeprojekt:

  • Udvikling og konkretisering af idéer
  • Byggeprogram og udførsel
  • Valg af entreprenører
  • Processtyring
  • Budget

Hvorfor og hvornår er det nødvendigt at få bygherrerådgivning?

Hvis du skal have anlagt et flot bed i haven, så er det ikke nødvendigt at hyre professionel hjælp fra en rådgiver, men hvis du skal have bygget en ny kontorbygning eller et nyt sommerhus, så kan det være en rigtig god idé.

Nødvendigheden for en bygherrerådgiver afhænger nemlig i høj grad af antallet af opgaver. Hvis du står overfor et større byggeprojekt, hvor der er en eller flere entreprenører påkrævet, så er det en rigtig god idé også at ansætte en rådgiver.

Grunden til dette er, at der pludseligt kan opstå rigtig mange forskellige arbejdsopgaver, som skal klares. Du har altså pludseligt folk, der arbejder på fem forskellige områder, de skal alle bruge forskellige materialer, noget skal afsluttes, før andet kan påbegyndes og alle opgaver tager fra det samme budget.
I tilfælde som det ovenstående kan en rådgiver gå ind og holde det fulde overblik. Denne rådgiver står på sidelinjen og holder dig opdateret, så du ikke skal bruge al din energi, tid og hjernekapacitet på at stå for et helt byggeprojekt.

Man kan argumentere for, at dette blot er endnu en post på budgettet, som skal betales, men det viser sig faktisk, at det ofte sparer dig penge, hvis du væger at ansatte en rådgiver til dit projekt.
Grunden til dette er, at du vil spare penge på de fejl, som du undgår. Derudover kan bygherrerådgiveren også hjælpe dig til at nå i mål med projektet til tiden.

Læs også  Omfugning

Hvornår i projektet bør du søge hjælp?

Hvis du hyrer en rådgiver til dit byggeprojekt, så får du langt mere end blot et par tips og tricks. Du vil få komplet vejledning, som starter før projektet, og som følger alle trin i projektets udvikling.

Derfor er det essentielt, at du finder en bygherrerådgiver, før projektet skydes i gang. Derved kan du nemlig få svar på alle de nødvendige spørgsmål.
At kontakte en bygherrerådgiver bør faktisk være det første du gør, efter du har fået idéen til byggeprojektet. Derved kan rådgiveren nemlig hjælpe dig med at vælge de entreprenører, som vil levere det bedste resultat, og han vil kunne assistere dig i videre idéudvikling.

Så hvis du ønsker overblik og assistance fra starten, så find en rådgiver, som kan sikre dig det bedst mulige resultat, allerede før det første spadestik.
I de næste par afsnit vil vi give dig en cirka pris for dette, og vi vil præsentere dig med en mulighed for at finde den billigste og bedste løsning.

Hvad er prisen for rådgiveren?

Hvis du skal i gang med et mindre renoveringsprojekt eller lignende, så vil timeprisen for en rådgiver være ret høj. Så hvis du står overfor et mindre projekt med et begrænset budget, så kan du med fordel vælge at modtage rådgivning på en anden måde. I små projekter vil timeprisen ofte ligge mellem 700 og 800 kroner, hvilket hurtigt kan æde store dele af renoveringsbudgettet.

Hvis du derimod står overfor en større opgave, hvor det er essentielt at have en solid bygherrerådgiver, så er der mulighed for at få en bedre pris. Ved større opgaver er det muligt at forhandle en fast timepris, som er en smule billigere end ved mindre projekter.

Læs også  Den perfekte gave til ham på fars dag

Som nævnt tidligere, så kan det i mange tilfælde også ende med at spare dig penge, fordi projektet vil undgå at blive stoppet af fejl og komplikationer, og derved har projektet også den bedst mulige chance for at stå færdigt til tiden.

Hent 3 tilbud og find den bedste pris

En måde, hvorpå du kan finde det bedste tilbud og den laveste pris, er ved at hente 3 gratis tilbud gennem os.
Vi gør alt forarbejdet, og vi kontakter dig med de 3 bedste tilbud på en bygherrerådgiver. Derved skal du blot læse de forskellige tilbud og fortælle os, hvilken rådgiver du ønsker.

Vi vil gerne hjælpe dig med at få projektet skudt godt i gang og afsluttet til tiden, og derfor henter vi naturligvis kun tilbud fra de bedste rådgivere, som vi kan stå inde for.