Boligforbedringer i vente? Sådan holder du budgettet

Sp1

Der kan være mange gode grunde til, at man vælger at planlægge en eller flere boligforbedringer. Målet kan være at skabe mere glæde i dagligdagen, men det kan også være, at man laver nogle forbedringer med henblik på at øge boligværdien inden et fremtidigt salg.

Uanset hvad der motiverer dig, så skal du vide, hvordan du lægger og overholder et budget. Det er jo ikke holdbart, at du ender med at skulle bruge 150.000 kroner, hvis der kun er budget til det halve. Du får selvfølgelig en række gode tips til at overholde det budget, du har lagt her.

Indhent faste tilbud på konkrete ydelser

Hvad end du skal have renoveret køkkenet, repareret taget eller noget helt tredje, så skal du ud og indhente nogle tilbud. Indhent gerne mindst tre tilbud, så du har noget at sammenligne med, når du skal beslutte dig for, hvilken leverandør du vil bruge. Når du indhenter disse tilbud, så bør du så vidt muligt forsøge at få faste tilbud.

Mange håndværkerfirmaer tilbyder kun at beregne et estimeret tilbud. Dette er selvfølgelig bedre end ingenting, men faktum er bare, at boligprojekter tit bliver dyrere end først antaget. Derfor bør du undersøge, om det er muligt at få beregnet en all-inclusive pris, så der ikke kommer uventede økonomiske overraskelser.

Lav så meget som muligt selv

Skal du holde dine udgifter nede, så du ikke ender med at bruge flere penge end budgetteret på dine boligforbedringer, så bør du selv trække i arbejdstøjet. Jo mere du laver selv, desto færre ting er du nødt til at betale andre for at lave. Det skal dog siges, at det kun er en god idé at kaste sig ud i ting, man selv har styr på. Det er eksempelvis ikke anbefalelsesværdigt at udføre elektrikerarbejde, hvis man ikke har nogen faglige kompetencer inden for dette område.

Læs også  Badeværelsesrenovering - Giv huset nyt liv med badeværelsesrenovering

Skal du have udskiftet dit køkken, så er det ikke sikkert, at du selv er i stand til at montere det nye køkken, men det kan være, at du kan tage det gamle køkken ned. Så har du allerede sparet en del penge, som du kan bruge på nyt køkkenudstyr e.l.

Hav en buffer

Som vi har nævnt i artiklen, så er det ikke unormalt, at boligprojekter, herunder boligforbedringer, er dyrere at praktisere, end man havde forventet. Derfor er det rigtig vigtigt, at man har en buffer. Du kan med fordel tage den forventede pris og lægge 10-20 % oveni.

Forventer du, at det koster 100.000 kr. at lave den givne boligforbedring, så skal du altså gerne have et budget på mellem 110.000 og 120.000 kr. Ellers kan det ende med, at du er nødt til at droppe projektet, fordi der simpelthen ikke er flere penge at gøre godt med.

Holder dit budget ikke? Så kan du måske låne flere penge

Du har gjort en stor indsats for at holde dit budget, men du er desværre ikke kommet helt i mål. Dette er selvfølgelig rigtig frustrerende, men du behøver ikke at give op grundet dette bump på vejen. Har du allerede lånt penge til forbedringen, så kan du måske få lov til at forhøje dit lån. Dette kan du måske være heldig at kunne gøre uden yderligere omkostninger.

Hvis du ikke allerede har lånt penge til projektet, så tag dit privatlån med Santander via linket. Du kan få udarbejdet et godt tilbud på et privatlån ved at gennemgå en kort ansøgningsproces.

Skriv en kommentar