8 Bedste tips og råd til bekæmpelse af Bananfluer – Fælder til bananfluer

Bananfluer er ikke noget man ønsker at have i sit køkken eller andre steder i huset. Desværre tiltrækkes de af gamle madrester på køkkenbordet eller frugt i frugtskålen, der måske har set bedre dage.

Det er dog ganske nemt at komme dem til livs og ikke mindst holde dem helt væk.

Fakta om Bananfluer

Bananfluer også kaldet vinfluer eller eddikefluer eller frugtfluer er meget små. Faktisk er det kun mellem 3-4 mm lange gullige til brune i farven. Der findes mere end 4.000 arter i verden. I Danmark har vi dog kun ca. 70 forskellige.

Navnene som de har peger hvilke madvarer fluerne især godt kan lide. De er dog ikke sarte og kommer gerne efter andre fødevare.

Hunfluen kan lægge op til 200 æg i løbet af sit korte liv og op mod 20 om dagen

Bananfluens larver lever af gærceller som blandt andet findes i overmoden frugt.

Læs også  Badeværelsesrenovering - Giv huset nyt liv med badeværelsesrenovering

Tips og råd til at bekæmpe bananfluer

Her kommer nogle af de bedste råd til hvordan du kommer af med de små bæster

 1. Rengøring – Start med en grundig rengøring i hele køkkenet. Husk bordplader, vindues karmen, lamper og ikke mindst emhætten. Brug et opvaskemiddel eller rengøringsmiddel der fjerner bakterier.
 2. Madrester – Sørg for at skylle af og vaske op med det samme. Fluerne elsker madrester og særligt glas med vin eller juice, eller tallerkener med marmelade rester
 3. Frisk frugt – Sørg for at din frugt er frisk eller sæt den på køl i køleskabet. Så holder den også længere
 4. Affald – Sørg for at tømme din skraldespand ofte hvis der er madrester i. Husk at binde knude på posen så ikke de kommer uden for.
 5. Karklude og svampe – Sørg for at skifte eller vaske dine klude ofte. Der er mange flere bakterier og madrester i den du måske skulle tro. Fluerne elsker det
 6. Øl, vind og sodavand – Sørg for at fjerne tomme flasker og dåser med særligt øl, vand og vin. Det er et kæmpe trækplaster for de små fluer.
 7. Vask og kogeplade – Sørg for at tørre kogepladen af for rester samt rengøre din håndvask . Særligt ved afløbet så ikke der sidder madrester
 8. Kompost og haven – Sørg for at der er lukket til din kompost og at du fjerner nedfaldne frugter i haven. De tiltrækker både hvepse og fluer når de rådner.
Læs også  Alt du skal vide inden du udskifter eller køber nye døre

Fælder til bananfluer

Hvis problemet fortsætter kan du lave fælder som tiltrækker fluerne

 1. Folie fælden
  Hæld eddike, øl eller rødvin i en skål og dæk den til med plastfolie. Herefter laver du et par huller i folien. Fluerne vil finde vej ned til væsken, men de vil ikke kunne op ud igen
 2. Madfælden
  Bland et glas mælk, ca. 100 gram rørsukker og lidt gram fint peber i en gryde.Lad blandingen simre i 10 minutter til den er lidt og klistret. Hæld den over i en dyb tallerken.
  Nu kommer fluerne da de elsker duften, men de kan ikke komme fri af den klistrede væske.

Tag ikke fejl af sørgemyg og bananfluen

Det er ikke altid du har bananfluer i hjemmet. Er du en af dem der synes dine planter trives bedst med masser af vand så kan det sagtens være sørgemyg og de falder ikke for de fælder du laver til bananfluen.

Sørgemyg er dem der springer frem når du enten vander eller rører ved dine planter. De er lidt mindre og skrøbelige at se på, men man kan næsten ikke se forskel med det blotte øje.

Sådan fjerner du sørgemyggen

Hvis ikke du ønsker at bruge pesticider så kan du nemt få dem væk ved at lade dine planter tørre ud i en periode. Sørgemyggen skal have bruge fugten for at leve.

Læs også  Find et ledigt butikslokale tæt på dit hjem

Det gælder f.eks. hvis du skal lave en pæretærte som denne fra GastroFun, hvor du skal passe på fluerne ikke kommer. Husk god rengøring. Du skal være meget opmærksom hvis du arbejder med tærter og frugt.

 

Skriv en kommentar