Badeværelsesrenovering – Giv huset nyt liv med badeværelsesrenovering

Sidst opdateret 22. maj 2021

Badeværelset er et af husets mest essentielle rum. Det er et rum, som alle familiens medlemmer benytter – og også flere gange om dagen. Det er samtidig et rum, som man ikke ”bare lige” renoverer. Det kræver både ekspertise, tid og en velovervejet og struktureret plan at udføre en komplet renovering af badeværelset. Rummet kan være kompliceret at renovere primært med hensyn til vandrør, der skal monteres korrekt. Der er desuden andre flere komplicerede elementer ved lige netop dette rum.

Ikke desto mindre er der dog mange, der vælger at investere i badeværelsesrenovering, da et splinternyt badeværelse kan være med til at forandre husets udtryk eller fuldende det ellers moderne hjem. Kig med i denne tekst og bliv klogere på dine muligheder for badeværelsesrenovering samt flere andre informationer vedrørende emnet.

Hvad er mulighederne for badeværelsesrenovering?

Der er mange forskellige muligheder, når du ønsker at renovere dit badeværelse. Mulighederne afhænger først og fremmest af, om der er tale om en større eller mindre renovering af rummet. Hernæst afhænger dine muligheder samtidig ad dit budget og den tid, du har til rådighed.

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, når du foretager en badeværelsesrenovering. Det kan derfor være væsentligt for dig at lægge et budget, som du holder dig til. På den måde kan du fra starten af tilpasse dine ønsker efter budgettet.

  • Byg op fra nyt: Én af de muligheder, som du har, er at bygge hele badeværelset op fra nyt. Dette indebærer lægning af nye klinker, maling af vægge, opsætning af nye vaske samt ny bordplade, nyt toilet og ny bruseniche. Dette betegnes ofte som en komplet badeværelsesrenovering.
  • ”Mal” over det gamle: En anden mulighed, er at bruge det gamle badeværelse som ”lærred”. Tidens trends på boligmarkedet lige nu tæller blandt andet spartlen/malingen kabe. Denne spartelmasse gør det muligt at spartle henover allerede lagte og opsatte fliser og klinker. Dette er med til at give et rum et helt andet og mere råt udseende. Dette fungerer som et billigere alternativ til komplet badeværelsesrenovering, mens du samtidig får et ”nyt” badeværelse.
  • Udskift vaske, vandhaner, bruser, toilet: Hvis du egentligt er godt nok tilfreds med gulve og vægge på badeværelset, så kan en renovering af rummet også bestå i at udskifte inventar såsom vandhaner og toilet. Alt efter, hvad du vælger at udskifte det gamle med, kan du herved opnå et ganske nyt udtryk i rummet. Nogle vælger eksempelvis at udskifte til messingfarvede vandhaner, hvilket giver et mere romantisk udtryk til rummet.

Hvad koster en badeværelsesrenovering?

Prisen på din badeværelsesrenovering afhænger af, hvilken af ovenstående muligheder for renoveringen, som du vælger. Det kan også være, at du vælger en helt anden mulighed. Prisen afhænger desuden af, hvilket inventar, som du køber, samt om du modtager professionel hjælp til opgaven.

En komplet badeværelsesrenovering med professionel hjælp til opsætning kan hurtigt komme til at koste mellem 150.000-200.000 kr. Prisen varierer dog meget alt efter ovennævnte kriterier.

Hvad kan man gå efter?

Såfremt du mangler gode idéer til din badeværelsesrenovering, så kan du med fordel finde inspiration ved diverse boligmagasiner eller ved at søge professionel vejledning i en køkken- og badforretning. Disse er eksperter på området og har typisk stor erfaring med renovering af lige netop dette rum.

Professionel hjælp til din badeværelsesrenovering

Badeværelset er et kompliceret rum. Dette skyldes, at tingene skal gå op i en højere enhed, førend at et badeværelse kan fungere optimalt. Toilettet skal monteres korrekt, ligesom vaske og bruser samtidig skal monteres på den helt rigtige måde.

Mange vælger at lave et gør-det-selv-badeværelse. Dette er naturligvis et billigere alternativ end at modtage professionel hjælp. Imidlertid kræver det dog, at du har en høj grad af fagkompetence vedrørende badeværelsesrenovering.

Er du ikke så meget en gør-det-selv-type, så får du brug for professionel assistance til at få lavet dit drømmebadeværelse. Dette kan en murer hjælpe dig med, mens du samtidig skal have hjælp af en VVS-mand til at tilslutte f.eks. toilettet korrekt til vandledninger.

Hvis du har lidt faglig kompetence og erfaring selv, så kan du også vælge blot at få en VVS’er til at hjælpe dig med monteringen af toilet, vaske og brusere, mens du selv kan sørge for fliselægning, maling mm.

Indhent 3 uforpligtende tilbud online og du slipper for besværet med at afsøge markedet for de bedste tilbud. Du kan blot vælge, hvilket tilbud der matcher dine ønsker bedst. Tilbuddene er ganske gratis og uforpligtende at indhente og giver dig udelukkende fordele.