7 måder at spare penge, når du skal hyre en elektriker

Ansæt en professionel elektriker med autorisation, så undgår du både dyre og farlige fejl, som ofte begås af amatører. Udgifterne til el-arbejde i hjemmet kan stige som følge af fejl, der også medfører risiko for elektrisk stød eller brand.

At finde et dygtigt elektrikerfirma eliminerer disse problemer, og det er stadig muligt at spare penge, når du hyrer en elektriker.

Her er 7 tips til at minimere omkostningerne ved dit elprojekt

1.Få et tilbud med fast pris

Ved at anmode om et fast tilbud på hele opgaven undgås risikoen for skjulte omkostninger.

Hvis du for eksempel modtager et tilbud udelukkende baseret på timepriser, kan komplikationer øge længden og omkostningerne ved arbejdet. Det kan også vise sig, at der er behov for ekstra dele og/eller materialer.

Et yderligere problem med et tilbud baseret på arbejdstimer er, at det kan friste en skruppelløs erhvervsdrivende til at forlænge jobbet.

Se efter en elektriker, der tilbyder forudgående, faste priser. På denne måde bekræftes hele udgiften skriftligt, inden et eventuelt arbejde påbegyndes.

2. Forsøg at undgå at bestille vagtudkald f.eks. gennem at vedligeholde dine el-installationer

Hvis du har mistanke om problemer med dit elektriske system, skal du ikke vente, indtil det udvikler sig til en akut eller en farlig situation, der kræver øjeblikkelig opmærksomhed.

Planlægning af en sikkerhedsvurdering af en elektriker koster naturligvis meget mindre end bestilling af et vagtudkald, hvor elektrikeren bliver bestilt til overtidsarbejde.

3. Lad dig ikke snyde af elektrikernes timepriser

Brug ikke elprisen pr. time som den eneste måde at sammenligne på. En erfaren, autoriseret, forsikret, veludstyret elektriker med et pakket køretøj, der tager en fast pris, kan være en bedre mulighed end en billigere, uerfaren elektriker, som ikke har det rigtige værktøj og uden solid garanti.

En kyndig elektriker kan som regel udføre arbejdet hurtigere og mere effektivt og fakturere dig mindre ved arbejdets afslutning hvis vi samlinger med en uuddannet elektriker. At bede om timepris er kun relevant, når det tager hensyn til elektrikerens erfaring, arbejdskvalitet og ordentlige forsikringer og udstyr.

4. Lav et realistisk budget

At prioritere dine mål, når det kommer til el-job, vil hjælpe dig med at skabe et praktisk budget.

Får du et tilbud på el-arbejde, er det højere end du forventede, tag fat i problemet inden du holder op med at kæmpe økonomisk. En god elektriker vil kunne hjælpe dig med dette ved at foreslå ændringer til dine oprindelige planer for at holde arbejdet overkommeligt.

5. Undgå formidlere

F.eks. Internettet er fyldt med platforme, der tilbyder husejere at finde fagfolk som el-entreprenører.

Nogle af disse vil opkræve en henvisningskommission. I andre tilfælde kan deltagende elektrikere betale et gebyr for hver lead, som de kan give videre til kunden.

Du kan skære mellemleddet ved at gå direkte til en elektrikers hjemmeside.

6. Sørg for at få en god garanti

En garanti afspejler din elektrikers forpligtelse over for dig og giver dig en sikkerhed for, at du ikke skal betale for at løse problemer, der opstår på grund af forkert udførelse af arbejdet eller forkert valg af materialer.

De fleste elektrikere tilbyder garanti i minimum 12 måneder, men de bedste kan tilbyde livstidsgaranti på deres arbejde. Norh Elektriker i Hvidovre er f.eks. en af dem.

7. Gør det nemt for din elektriker at udføre din opgave

En anden måde at spare penge på, når du ansætter en elektriker, er at reducere den tid, de skal bruge på at forberede arbejdet, især hvis det er en del af en totalrenovering.

Skriv en kommentar