Pilleovne

En god ide inden du vælger en pilleovn, er at finde ud af hvor mange kvadratmeter den skal dække, og skal pilleovnen være den primære eller sekundære varmekilde i huset, og kan det virkelig betale sig at vælge en pilleovn? Det siges at beløbet du ville bruge på olie, vil være halveret i forhold til hvis du køber træpiller.
Undgå at købe en brugt da det bedst kan betale sig at købe en ny, hvor du også vil få løbende service til din pilleovn. En god idé er også at købe kvalitets træpiller, da du vil slippe for yderligere service tjek på din pilleovn.

Få hjælp til at finde din træpilleovn her!

Mange vælger at investere i en såkaldt pilleovn, når de skal bruge en optimal varmekilde til deres stue, som absolut er en af de bedste økonomiske måder at opvarme hele huset på uanset hvad dit behov måtte være for en pilleovn. Der er mange træpilleovne på markedet, så derfor er det vigtigt at finde den rette pilleovn som passer til dig og dit behov. Hos os finder du et stort udvalg af pilleovne i høj kvalitet til lave priser til din hjemmestue.

 • Artel Elite Forrest 12 Bordeaux kw med varmeflytning

  Pilleovne
 • Artel Elite Forrest Bordeaux 10 kw med varmeflytning

  Pilleovne
 • Artel Elite Forrest Bordeaux 6,6 kw

  Pilleovne
 • Artel Elite Forrest Bordeaux 8 kw

  Pilleovne
 • Artel Elite Forrest Dueblå 10 kw med varmeflytning

  Pilleovne
 • Artel Elite Forrest Dueblå 12 kw med varmeflytning

  Pilleovne
 • Artel Elite Forrest Dueblå 6,6 kw

  Pilleovne
 • Artel Elite Forrest Dueblå 8 kw

  Pilleovne

Bedste pilleovn i test

Vi kan klart anbefale Artel Linea Easy som en af de bedste og billigste på markedet lige nu. Den har en virkningsgrad på 91%, samt den yder hele 6.97 kW og med en tank på 13 kg kan man ikke være i tvivl, Artel Linea Easy er en af de bedste pilleovne på markedet til prisen.

Larmer en pilleovn i stuen?

En pilleovn kan godt afgive lyd afhængig af mærke og placering, da den indholder elektroniske dele som rumblæser, røgsuger og gearmotoren. Det vil sige, man skal ikke forvente at pilleovnen er lydløs, men derimod svarer til en god og lydsvag opvaskemaskine, nogen folk bemærker det, andre gør ikke.
Så det er en god idé at se sin pilleovn i drift før du køber den, der kan nemlig være stor forskel fra producent til producent. Pilleovnen kan også larme yderligere, hvis den står i et hjørne og lokalet har mange hårde overflader i rummet så vil lyden automatisk lyde højere også.

Pilleovn med varmeflytning

Hvis du vil varme flere rum op i huset er det måske en god idé at købe en pilleovn med varmeflytning, som kan flytte den varme luft fra et rum til et andet ved hjælp af et kanalsystem. Derved kan du opvarme andre rum i huset ved hjælp af kun en pilleovn. Rumblæseren sørger for opvarmning i det rum hvor pilleovnen står og derfra kan der trækkes kanaler til andre rum i huset.

Fordele ved en pilleovn

En pilleovn er nemmere at bruge end en brændeovn, da den har egenskaber som gør at de kan tænde og slukke af sig selv, f.eks. når den har opnået en bestemt temperatur som du har angivet, vil den slukke automatisk og spare energi, samt når temperaturen er faldet, tænder den op igen, så du aldrig skal tænke på om der er varmt nok. Husk kvalitets træpiller da det vil sikre mindre støv, mindre aske og det vil forbrænde bedre.

Ulemper ved en træpilleovn

Selvom den selv dosere træpillerne skal man selvfølgelig også huske på at den skal fyldes op med træpiller engang imellem, og selvom den støver mindre end en brændeovn, så skal du stadig være opmærksom med støv ved påfyldning. Blæseren kan nogle gange godt støje lidt, så det er en god idé at se pilleovnen i drift før du køber den.

Pilleovnens virkningsgrad

Pilleovn har en rigtig god virkningsgrad, da den er elektronisk styret og får maksimalt ud af træpillerne, så du slipper for at tænke på om du får varme nok. Der er ej heller noget varmetab da pilleovnen står direkte i stuen, så det varme der skulle gå tabt indgår alligevel i opvarmningsprocessen.

Køb en pilleovn på afbetaling og spar penge med det samme!

Det er ikke alle der har råd til at købe en pilleovn idag, så derfor tilbyder de fleste forhandlere også finansiering ved køb af en træpilleovn, så begynd at spare penge idag, og få lavet en aftale om finansiering, så du slipper for en kæmpe varmeregning de næste par år, og sparer miljøet for en masse CO2!