Anlægsgartner – Brug for en anlægsgartner

Står du og skal have lavet en flot have eller lagt fliser på din grund, så kan det være en rigtig god idé at få hjælp af en professionel anlægsgartner.

Der kræver nemlig både den rette viden om arbejdet, den rette erfaring og de rette redskaber og maskiner, hvis resultatet skal være helt i top.

Prøver man selv kræfter med arbejdet skal man i hvert fald vide, at det nemt kan blive noget sjusk med alvorlige konsekvenser. Planter man ikke de dyrt indkøbte træer korrekt, så vil de gå ud og dø, ligesom forkert anlagte fliser man medvirke til vandskader på dit hus og grund.

Der er meget at tage hensyn til, hvis man selv står med arbejdet. Uddannelsen til anlægsgartner tager 4 år og 6 måneder, så det er en af de længste praktiske uddannelser, hvilket igen vidner om kompleksiteten ved arbejdet.

Hvad koster en anlægsgartner?

En anlægsgartner kan fås til ganske rimelige priser, da der er hård konkurrence mellem de mange udbydere. Takket være anlægsgartnerens gode maskiner, så tager deres arbejde ikke så lang tid, og det bliver derfor ikke så dyrt i timeløn.

Vælger du nogle dyre materialer, så stiger priserne selvfølgelig. Tænk godt over alt det arbejde, som du skal have udført på din grund. Det er klart billigst, hvis du får det hele udført på samme tid. Måske skal du have anlagt en ny græsplæne med rullegræs, nye fliser og plantet en ny hæk samt diverse jordarbejde.

Får du det lavet på samme tid, så vil du med sikkerhed kunne få en bedre pris på det enkelte arbejde. Anlægsgartneren skal nemlig bruge tid på transport af maskiner og materiale til din grund, hvorfor der er større fortjeneste for anlægsgartneren, hvis han har mere arbejde at udføre samtidigt. Dette skal du udnytte og få en bedre pris på arbejdet.

Derfor er det også svært at tale om faste priser på arbejdet, da det varierer alt efter individuelle forhold på grunden, dine særlige ønsker og hvor meget arbejde, som du skal have udført.

Lovligt at lave arbejdet selv

Selvom der er mange gode grunde til at få hjælp til arbejdet, så må man faktisk gerne selv lave arbejdet. Har man hænderne skruet rigtigt på og adgang til de rette maskiner, som f.eks. minigraver, traktor mv, så kan det lade sig gøre at lave det meste selv og endda helt lovligt.

Det vil dog stadig være en glimrende idé at kontakte en anlægsgartner om ens planer, så vil de ofte være behjælpelige med et par gode råd om arbejdet. Så kan du bedre vurdere, om du kan lave hele arbejdet selv, eller om du måske skal have hjælp af anlægsgartneren til en del af arbejdet.

Og det kan være meget forskelligt, om man kan lave arbejdet selv. Har du en hel plan grund og have, så er arbejdet selvfølgelig nemmere, end hvis du har en kuperet naturgrund med de udfordringer, som det medfører.

Det er naturligvis lettere at lægge rullegræs og plante træer, hvis grunden allerede er plan og godt drænet. Det samme gør sig gældende med fliser og anden belægning, som krævet et stabilt fundament. Ved sådanne opgaver kræver det i hvert fald hjælp af maskiner, hvilket man skal være opmærksom på inden man går i gang med arbejdet.

Indhent 3 tilbud på en anlægsgartner

Når man skal have udført et stykke arbejde, så er det altid en god idé at indhente 3 tilbud på arbejdet. Det er gratis nemt og uforpligtende at indhente 3 tilbud på anlægsarbejde, og det kan endda klares over nettet på ganske få minutter.

Herefter kan man vælge det bedste tilbud, eller man kan helt lade være med at benytte sig af disse tilbud, hvis man ikke er tilfreds med de indhentede tilbud. Med andre ord er der intet tabt, når man indhenter 3 tilbud på arbejdet. Og formentlig er der mange penge sparet, hvis man lige bruger en smule tid på at indhente tilbud.

Samtidig får man talt med flere anlægsgartnere, som hver i sær vil komme med løsningsforslag på arbejdet. På denne måde lærer du noget om arbejdet og om priserne på arbejdet, samt det kan være, at du pludseligt får nye idéer til løsninger. Dette er en sund proces, og der er større chance for et vellykket resultat, når man bruger lidt ekstra tid i planlægningsfasen.